Gå til sidens hovedinnhold

- Vurderte å slite snøret

Jan Horne trodde ikke han kom til å få opp sin laks på 21,1 kilo, og vurderte derfor en stund å slite snøret.

Men heldigvis kom han på bedre tanker, og kunne etter halvannen times kamp lande sin rekordlaks.

- Laksen var helt kjørt og inne ved land minst ti-femten ganger. Men hver gang skjena den ut i strømmen igjen som en oterfjøl. Det var et tidspunkt som jeg vurderte å legge stanga ned og slite snøret. For jeg trodde ikke jeg ville ha en sjanse til å få den opp.

- Heldigvis forsvant den tanken fort, sier Jan Horne til TV 2 Nettavisen.

Med hendene
Han var helt alene, og uten klepp, da han fisket i Suldalslågen på strekket Førland, Herabakka, Mo i Suldal her om dagen.

- Jeg hadde ingen hjelp til å få den opp. Og ikke hadde jeg klepp med meg, siden jeg alltid pleier å ta fisken med hendene i sporden. Men denne fisken var alt for tjukk i sporden, og jeg fikk ikke tak.

- Til slutt valgte jeg å legge stanga ned, gikk uti elva og løftet fisken på land med begge hendene, forteller Horne videre.

Gangsperre
Dermed fikk historien en lykkelig slutt for den pasjonerte fiskeren. Bortsett fra at kampen mot storlaksen satte sine fysiske spor.

- Jeg har gangsperre og er stiv i armene etter kampen fortsatt. Det var litt av en kamp, sier Horne til TV 2 Nettavisen.

Han brukte en 15 fots tohånds fluestang, med 11`` intermediate sink snøre. Fortommen var i tykkelse 0,40, og ytterst hang en 8 cm tubeflue.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken