Den nye og store flerbruksbilen fra VW lanseres i disse dager på bilmessa i Chicago.

Minivanen fås med en 3,8-liters V6 standardmotor med 197 hk og et dreiemoment på 310 Nm. Det eksisterer også et andrevalg, en 4,0-liters V6 med 251 hk og 335 Nm, og begge utgaver har en 6-trinns automatkasse.

Routan-modellen produseres på en Chrysler-fabrikk i Canada, og designersamarbeidet har selvsagt resultert i klare Chrysler-trekk. Med tanke på det store interiørrommet og det motormessige frembringer Routan assosiasjoner til en Chrysler Town & Country/Dodge Grand Caravan, men front- og bakbarten har imidlertid beholdt det unike VW-uttrykket.

Utfluktsbil for hele familien
Denne 7-seteren med en lengde på over 5 meter skal ha plass nok til en liten barnehage, golfkøller og familiehund. Routan bugner av ekstra finesser som elektriske skyvedører og bakluke, radiostyrt navigasjonssystem med touchscreen og en 20 MB harddisk.

Til barnas (eller foreldrenes?) lykke finnes det også et underholdningssystem med to 9-tommers skjermer. Interiøret og eksteriøret har klare VW-trekk, hvor de tekniske funksjonene naturligvis har en sterk amerikansk appell. Routan har også standard sikkerhetsutstyr som tractionkontroll og ESP (antisladd), hvilket hadde vært perfekt for de europeiske landeveier med snø og is.

Ikke tilgjengelig i Europa
Men VW Routan vil kun være tilgjengelig på det nordamerikanske markedet, og VW hevder selv at VW-modeller som Touran, Tiguan og Touareg mer enn nok dekker behovet for minivan- og SUV-lystne europeere.

Se dessuten ikke bort fra at det er en del av avtalen mellom VW og Chrysler at Routan kun skal selges i USA.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.