4000 for en togbillett fra Oslo til Bergen kommende søndag? 31 år gamle Anja Rolland fra Bergen fikk hakeslipp da hun så prisen. Tilbudet gjaldt plass i kupé, og andre plasser var ikke tilgjengelig på den aktuelle avgangen.

Anja luftet sin frustrasjon i en Twitter-melding og fikk snart forklaring fra erfarne reisende: Vy selger ikke sine kupébilletter enkeltvis på denne strekningen. Du kan kjøpe hele kupeen eller ingenting. I kupeen er det plass til seks personer. Anja hadde ikke noe reisefølge.

Les også: Bagasjekaos på norske flyplasser

– Synes det er litt rart

– Jeg synes det er litt rart. De burde kunne selge disse plassene enkeltvis. Det er jo ikke hver dag man skal reise seks stykker sammen, sier Anja Rolland til Nettavisen.

Hun fikk det travelt med å finne alternativer, og noen ga henne råd om å dele opp strekningen, for eksempel Bergen-Geilo og Geilo-Oslo.

– Jeg undersøkte det alternativet også, men så sjekket jeg på Finn.no og fant ledige billetter der. Da løste det seg for min del, sier hun.

Hun synes likevel Vy bør tenke seg om en gang til med sin kupé-pakke:

4000 kroner er en stiv pris. Jeg skjønner jo at denne prisen er for en hel kupè, men det hjelper jo ikke når jeg bare skal ha ett sete, sier hun og spør seg om dette kan være en av grunnene til at folk velger fly i stedet for tog mellom Oslo og Bergen.

Les også: Kommunetopper får betalt cruise i Stillehavet – skal diskutere bærekraft

Vy: Selger ikke kupebilletter stykkevis

Pressevakt Elin Myrmel-Johansen i Vy sier til Nettavisen at har hatt salg av enkeltbilletter på kupéene tidligere, men at det ikke ble så godt mottatt. Derfor valgte Vy å gå over til å selge kupé-billetten under ett før sommeren.

– Dette er kupeer med en enkel standard. De er myntet på venner og grupper som vil reise sammen for en rimelig penge. Tilbudet kom på plass i fjor, og det er bare på denne togstrekningen mellom Oslo og Bergen at vi har disse vognene, forklarer hun overfor Nettavisen.

Myrmel-Johansen sier hun forstår Anja Rollands frustrasjon og sier hun håper det løser seg for henne denne gangen.

– Vi skal se på muligheten for å gjøre justeringer på tilbudet, sier Vys talskvinne.