Gå til sidens hovedinnhold

- Du kan aldri bli for rik, eller for tynn

Moteikonet Wallis Simpson hadde et spesielt mantra.

(SIDE2): Den eventyrlystne amerikaneren Wallis Simpson var kvinnen som med sin glamorøse og ulastelig stil klarte å infiltrere den britiske overklassen.

I filmen «W.E.», som er regissert av Madonna, blir vi med på reisen i det som var sositetskvinnen Wallis` liv. Fra å være en vanlig jente til å bli kona til en britisk konge - som ikke lenger kunne være konge på grunn av hans kjærlighet til henne. Filmen hadde premiere på norske kinoer forrige uke.

- Aldri for rik, eller tynn
En av filmens mest slående aspekter er hvor vakre klærne som blir båret av Andrea Riseborough - som spiller Simpson, er.

Se bare her:

HTML EMBED

Klærne er tro mot hvordan den historiske sannheten faktisk er. Wallis ble sett på som et moteikon på 30- og tidlig 40-tallet, og på den tid var det Wallis som prydet alle avisenes forsiden, før hun etter hvert måtte vike for Marilyn Monroe.

- Jeg er ingen vakker kvinne, jeg er ikke noe å se på, så det eneste jeg kan gjøre er å kle meg bedre en alle andre, sa Wallis en gang.

Det er også hun som står bak frasen «Du kan aldri bli for rik, eller for tynn».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kostymedesigneren Phillips er tidligere Oscar-nominert for sitt arbeid, som inkluderer «Walk the Line», «A Single Man», og hun er også Madonnas personlige stylist.

- I hodet mitt var hun i Grace Kelly-kategorien. Hun var en amerikaner som hadde giftet seg ekstremt lurt. Men hun ble avskydd i England, forteller Phillips til Telegraph.

Kostymene basert på originalene
I filmen har Riseborough 60 forskjellige antrekk, som inkluderer tre brudekjoler. Mest kjent er den duse blå brudekjolen som hun brukte da hun giftet seg med hertugen av Windsor i 1937.

Hun hadde en dyr smak, og var en av Christian Diors første kunder. Motehuset gjenskapte tre kjoler for filmen, basert på originalene.

- Hun handlet houte couture i Paris. Så det var vanskelig å finne ut hvordan vi skulle gjenskape klærne. Problemet var at hele budsjettet mitt kunne ha gått med til kun en kjole, sier kostymedesigneren.

Wallis Simpson døde i 1987, men fortsetter å ha innflytelse i moteverdenen. For eksempel var Stella McCartney-kjolen som Nancy Shell giftet seg med Paul McCartney i tidligere i år, inspirert av Wallis` kjole, bare i en annen farge.

Roland Mourets vinterkolleksjon i 2011 inkluderte en kjole som var oppkalt etter Simpson.

- Hun var sexy på en smertefull måte: en smertefull seksualitet. Klærne hun brukte var dydige, men samtidig sensulle. Det var måten stoffet beveget seg rundt kroppen hennes som gjorde henne attraktiv. Hun var som en parfyme, som et spøkelse nesten, sa Rouland.

Andre designere som har latt seg inspirere av Simpson er MiuMiu, Preen og Jonathan Saunders.

Slik var den virkelige Wallis Simpson:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4979

Klærne er vakre, men det er også hår og sminke. Slik gjenskaper du 30-talls stilen:

1. Bølger
På 1930-tallet ble hårets tekstur skapt ved å sette fingerkrøller. Dette er både tungvindt, og tar ganske lang tid. Alt du trenger nå til dags er noen hårnåler, klemmer og en krølltang. Etter å ha sprayet over håret med en fikseringsspray deler du håret inn i seksjoner. Ta seksjonen foran ansiktet og krøll innover mot ansiktet. Krøll gjennom håret og fest seksjonen som er nærmest ansiktet med hårnåler, det er viktig at krøllene er satt slik at den skaper en S-form rundt pannen. Dander resten av krøllene slik du vil ha dem. Fest resten av håret i en lav hestehale bakerst i nakken, og lag en løs knute.

2. Fokus på øyne
Den klassiske 30-talls looken startet med en veldig naturlig base som gir definisjon til sterke bryn og rubinrøde lepper. Bruk en matt foundation, og sett den med et matt pudder. Stryk en lys blush over kinnbena med en stor børste. Legg an champagnefarget skygge over hele øyet. Ram inn øynene med en våtliner, men ikke dra lineren for langt ut og opp mot siden (som «katteøyne». Avslutt med en sett «naturlige» falske vipper.

3. Pin-up trut
Legg lipliner først. Pass på at fargen er så nær som mulig som leppestiften du har tenkt å bruke. Velg en matt tone, og rødtonen skal helst være mørk.

Følg Side2 Catwalk på Facebook her.

Se video instruksjon her:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken