Gå til sidens hovedinnhold

Wæhler rekker ikke Lyn-kampen

VALLHALL (vif.no): Vålerengas tre langtidsskadde spillere Kjetil Wæhler, Rune Lange og Mohammed Fellah trener godt om dagen, men dessverre ser det ut som kampen mot Lyn neste søndag kommer for tidlig for Kjetil Wæhler.

Wæhler skadet seg i landslagets bortekamp mot Moldova i starten av september, da han pådro seg en strekk i låret.

- Kjetil er i bedring, og han har løpt uten ball i flere uker, men foreløpig slipper vi han ikke til med laget. Skaden må slippe helt, og ting føles ikke helt normalisert bak i låret hans. Det er viktig at vi venter til alle parametere er på plass før han kan være med igjen, forklarer medisinsk ansvarlig i Vålerenga, Haakon Schwabe, til vif.no.

Om ting normaliserer seg snart, kan Wæhler rekke sesongens to siste kamper.

- Det begynner helt klart å nærme seg for Kjetil, og den tiden en sånn skade burde ta for å leges har gått. Jeg har et håp om at han kan begynne å trene med laget i uka før hjemmekampen mot Ålesund, men det ser ut som kampen mot Lyn kommer for tidlig, sier Schwabe.

Styrketrening og sykkel
Rune Lange røyk korsbåndet i UEFA-kvalifiseringskampen mot Flora Tallin i august, og selv om det enda er en god stund til han kan spille for Vålerenga igjen, bruker han tiden godt.

- Rune driver med tung styrketrening om dagen, knebøy og slike ting, og han gjør en del balanseøvelser og sykler mye. I tillegg har han begynt å bevege seg litt med å løpe i vann. Dette gjør vi for at vi skal styrke området rundt skadestedet. Muskelen skal bli minst like sterke, eller helst sterkere enn hva den var tidligere, forklarer han.

- Denne perioden er også en gyllen mulighet for Rune til å trene opp eksplosiviteten sin. Nå er det om å gjøre å bygge muskler.

Slik vil også hverdagen til Rune være i noen uker til, før han kan gå over på andre øvelser.

- Denne fasen vil vare en måneds tid til, så skifter vi mot litt løping uten ball og mer eksplosive øvelser. Da kommer vi til å gjøre øvelser som styrker hastigheten hans.

- Når laget reiser til Anfi del Mar på treningsleir i januar håper vi han kan trene litt med ball, men å trene fotball med laget må vi se an underveis. Det er nok ikke aktuelt før i februar.

Fellah i bedring
For Mohammed Fellah, som brakk beinet i en landskamp mot Tyrkia for seks uker siden, går mye av tiden til de samme øvelsene som Rune Lange gjør.

- Nå er det seks uker siden Mohammed ble skadet. I neste uke skal han fjerne noen skruer i beinet, og da vil det gå sakte med sikkert fremover. Allikevel er det for tidlig å si noe om når han kan trene med laget igjen.

- Ut fra forholdene har Mohammed trent veldig bra, han sykler også hver dag, og opprettholder kondisjonen samtidig som han nok også har lagt på seg litt muskler, avslutter Schwabe.