Gå til sidens hovedinnhold

Wall Street i bedre form

USA-børsen steg for andre dag på rad.

Vekst i olje- og energiaksjene ga New York-børsen en stigning for andre dag på rad onsdag. Frykten for et dropp i Kina-aksjene var åpenbart større enn nødvendig.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones-indeksen gikk opp 0,62 prosent til 9.279 , mens S&P 500-indeksen endte på 997, hvilket tilsvarte en økning på 0,69 prosent. . Nasdaq-indeksen steg til 1.969, en økning på 0,68 prosent.

Oljeaksjene har dermed trosset den spådde utviklingen gjennom det siste døgnet. Southwestern Energy Co. og Murphy Oil Corporation fikk energiaksjene til å stige mer enn forventet etter en usikker utvikling hele august måned.

NA 24 refererte onsdag ettermiddag til at investorene den siste uken vært preget av usikkerhet på hvor godt fundamentert optimismen rundt bedringen i den amerikanske økonomien virkelig er. Et tegn på denne usikkerheten er synlig i volatilitetsindeksen til opsjonsbørsen Chicago Board. Denne kalles VIX og steg seks prosent onsdag. Nå står indeksen i 27,8 poeng, men ligger betryggende under rekordnivået på 89,5 poeng den nådde i oktober i fjor. Det historiske snittet ligger mellom 18 og 20 poeng.

- Økonomien er nok litt bedre enn folk tror sa Edward Hemmelgarn, president i Shaker Investments Inc. i Cleveland til Bloomberg onsdag. - Vi kommer til å bruke litt mer olje enn det som er spådd under krisetidene i dette landet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken