Gå til sidens hovedinnhold

Wall Street i siget

Investorene på børsene i New York stiger på oppkjøpsbølgen som skyller over verdens børser.

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,23 prosent til 11.014,45 poeng, mens aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen blir løftet 0,16 prosent til 1.246,49 poeng.

Den teknologidominerte Nasdaq-indeksen følger opp med en oppgang på 0,47 prosent til 2.131,71 poeng.

Oppkjøpsbølgen skyller over verdens finansmarkeder og optimismen i kjølvannet av raidene smitter over på investorene. Milliardkjøpene gjør at flere spekulerer i at enkelte selskap står for tur, noe som bedrer villigheten til å kjøpe aksjer.

Flere snakker nå om en re-prising av markedet og enkelte har økt fokuset innen enkelt sektorer. Fredag ble to oppkjøp til en samlet verdi på over 21 milliarder dollar gjennomført til en oppkjøpspremie på mellom 40 og 49 prosent.

Mandag ble kjent at flere andre mulitmilliardoppkjøp straks er klare. De siste dagene har det vært flere oppkjøp for til sammen 80 milliarder dollar. Kjøpene går på tvers av kontinentene.

Spekulantene er avventende i forkant av den amerikanske sentralbankens rentemøte på torsdag. Markedet venter og har medregnet en renteoppgang, men er usikre på rentens ferd videre. Begrunnelsen for renteoppgangen vil bli avgjørende for i hvilken retning markedet skal. Inflasjons- og rentefrykt har lammet spekulantenes vilje til å sitte i aksjer.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken