Gå til sidens hovedinnhold

Wall Street stiger

Aksjene på børsene i New York stiger etter å ha fordøyet dagens makrotall.

Industriindeksen Dow Jones stiger pene 0,62 prosent til 10.859,34 poeng. Aksjene på den mer brede indeksen S&P 500-indeksen følger etter med en oppgang på 0,45 prosent til 1.242,01 poeng.

Aksjene på den teknologitunge Nasdaq-indeksen stiger 0,70 prosent til 2.105,91 poeng. De amerikanske børsene har dermed klart å riste av seg den dårlige starten på dagen, da alle indeksene pekte ned.

Les også:Markedene beroliget av USA-tall

Produsentprisene steg noe mindre enn ventet i mai. Oppgangen i prisene var på 0,2 prosent, mens markedet hadde ventet en oppgang på 0,5 prosent. Kjerneprodusentprisene kom inn noe høyere enn ventet og steg med 0,3 prosent. Det var ventet at kjerneprisene skulle øke med 0,2 prosent.

Den uventet lave prisoppgangen virker som en demper på inflasjonsfrykten som har rammet verdensbørsene den siste tiden.

Prispresset er dermed blitt noe mindre og får markedet til å spekulere i at trykket på den amerikanske sentralbanksjefen, Ben Bernanke, blir noe mindre. Faren for rentehevinger blir noe svakere, ettersom inflasjonsindikatoren blir noe mindre.

Det er likevel ikke slutt for flere farer for rente i tiden fremover. Allerede i morgen kommer til det over konsumprisens utvikling i mai. Dette gir en klar indikasjon på hvor stort prispresset er i den amerikanske økonomien.

Hovedpoenget (produsentprisindeksen) var noe bedre enn ventet, så vi kan feire det, spesielt når vi hadde en økning på 0,9 prosent i måneden i før, sier sjefstrateg Art Hogan i Jeffies & Co til Marketswatch.com.

- Men vår største bekymring, og det er kun fordi Ben Bernanke har sagt at vi skal bekymre oss for det, er konsumprisindeksen og kjernekonsumprisindeksen, sier Hogan videre.

Elektrokjeden Best-Buy leverte tall godt over forventingene. Det gjorde også meglergiganten Goldman Sachs.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken