Investorene bruker noe tid på å fordøye inntrykkene som har kommet i forkant av at den ordinære handelen startet.

Dow Jones-indeksen stiger forsiktige 0,06 prosent til 10.687,04 poeng, men oppgangen overskygges av et fall på 0,25 prosent til 145,77 poeng for den brede S&P 500-indeksen. På Nasdaq faller Composite-indeksen 0,17 prosent til 2.320,66 poeng.

Industriproduksjonen i USA vokser videre. Det viser en oppdatering fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve. I desember vokste industriproduksjonen med 0,6 prosent, mens kapasitetsutnyttelsen økte til 72 prosent. Dette var i tråd med økonomenes forventninger.

Les mer Økt industriproduksjon i USA

Sentralbankens lokalkontor i New York har kommet med en undersøkelse som måler temperaturen innen produksjonssektoren. Denne viser en klar bedring og den såkalte New York State Empire-indeksen fikk et løft for sjette måned på rad. Det er også indikert en bedring i forretningsvilkårene i tiden fremover.

Les mer: Bedring for produksjonssektoren

Prisveksten i USA er dog bekjeden. Arbeidsdepartementet i USA har kommet med en rapport som viser at konsumprisindeksen steg med 1 prosent. Det samme gjorde kjerneprisene som er et mål for inflasjon. Prisveksten var noe svakere enn økonomenes forventninger, og ligger godt under inflasjonsmålet til sentralbanken.

Les mer: Svak prisvekst i USA

Resultatsesongen har startet og det er med på å prege investorene. Brikkeprodusenten Intel slo til med sterke tall etter fjerde kvartal da de la frem sitt resultat etter at børsene stengte torsdag kveld. IT-kjempen overgikk markedets forventinger. Milliardresultatet ble bedre enn hva analytikerne hadde estimert i tillegg kan selskapet vise til en pen vekst for topplinjen. Vel så viktig er det at selskapet også er langt mer optimistiske med den videre salgsveksten.

Guidingen for første kvartal ligger godt over hva analytikerne venter og det har skapt en optimisme for andre IT-selskaper. Intel-aksjen steg 2,5 prosent i etterhandelen

Les mer: Markedet liker Intels syn

Storbanken JP Morgan Chase klarte derimot ikke overbevise markedet til tross for at de overgår forventningene. Selkapet fikk et resultat per aksje på 74 cents i fjerde kvartal, mens analytikerne hadde forventet et resultat på 61 cents per aksje. Når det gjelder omsetningen klarte de ikke levere i henhold til forventningene, og konsernsjef Jamie Dimon sier at de er forsiktige med tanke på utsiktene. Store deler av problemene som preger bankene er ikke løst.

Les mer: Sterkt fra storbank

- De (JP Morgan) bommet en del på omsetning i forhold til forventningene, og jeg tror det er årsaken til at aksjen faller akkurat nå, sier aksjestrateg Peter Boockvar hos Miller Tabak & Co i New York til Reuters.

JP Morgan-aksjen faller 1,9 prosent til 43,85 dollar i førhandelen. Den drar også ned andre bankaksjer. Bank of America faller 2 prosent, mens Wells fargo faller 1,7 prosent i førhandel.

Flere økonomiske nøkkeltall er på beddingen fredag. Forbrukersentimentindeksen fra Universitet i Michigan/Reuters er ventet å vise en oppgang i den foreløpige målingen for januar. I undersøkelsen er tusener av husholdninger spurt ut om synspunkter på den økonomiske utviklingen, slik de opplever den. Ifølge Reuters venter økonomene en oppgang fra 72,5 i desember til 73,9 poeng.