Den amerikanske investoren Warren Buffett og selskapet hans, Berkshire Hathaway, har hamstret aksjer i International Business Machine (IBM) siden mars. Nå har de cirka 64 millioner aksjer i selskapet, eller rundt 5,5 prosent. Buffett sa til CNBC mandag at han nå ikke har planer om å kjøpe flere.

- Forstår ikke teknologi
Dette er uventet av Buffett, som er en av verdens rikeste personer og som også er regnet som en av verdens aller beste investorer gjennom tidene, i det hele tatt skulle investere i teknologi. Han har tidligere uttalt at han ikke kom til å gjøre noe slikt, hovedsaklig fordi han ikke skjønner det. Årsaken til helomvendingen, skal være IBMs evne til å holde på bedriftskundene sine.

- IBM er et selskap som hjelper IT-avdelinger å gjøre jobben sin bedre. Jeg vet ikke om noen store selskap som virkelig har vært så spesifikke på hva de har tenkt å gjøre og hvordan de har tenkt å gjøre det, som IBM, sa 81-åringen.

Kunne fått en bedre pris
Det er noen som mener Buffett er for sent ute. For ett år siden var nemlig prisen på aksjene en tredjedel lavere enn i dag.

- Kanskje han kunne fått en bedre pris. Men tatt Warren Buffetts investeringsstrategi i betraktning, vil jeg anta at dette er en langsiktig investering, sier analytiker Louis Miscioscia i finansrådgivningsgruppen Collins Stewart Hawkpoint.

IBM-aksjene har en markedsverdi på rundt 220 milliarder dollar IBM, eller over 1.200 milliarder norske kroner. IBM selv har hatt et vellykket år hittil, med ti prosent verdistigning på aksjene de siste seks månedene.