Natt til lørdag settes sluttstrek for en spesiell auksjon. Det som er til salgs er en lunsj for åtte gjester med den legendariske investoren Warren Buffett (79).

Lunsjen skal foregå på biffrestauranten Smith & Wollensky på Manhattan.

Prisen har nå kommet opp i 1.500.100 dollar, altså rundt 10 millioner kroner.

Auksjonen avsluttes klokken 22.30 New York-tid, eller 04.30 lørdag morgen, norsk tid.

Her kan du følge innspurten på auksjonen.

Auksjonen ble startet 6. juni. Etter at prisen passerte en million dollar er det bare bydere som har deltatt, identifisert som s***l og o***r. Akkurat nå leder den første av disse to.

Veldedighet
Auksjonen er en årlig affære. Rekorden så langt er 2,11 millioner dollar i 2008. Vinneren var da den Hongkong-baserte investoren Zhao Danyang.

Og, i tilfelle du lurte: Pengene går til Glide Foundation, en veldedig organisasjon som hjelper fattige og hjemløse.

Buffett har ellers bestemt seg for å gi bort det aller meste av sin personlige formue.

Han er en av verdens rikeste, med en anslått formue på rundt 50 milliarder dollar.

Mesteparten av disse milliardene skal gå til stiftelsen til Bill og Mellinda Gates, som gjennom flere prosjekter skal bedre livskvaliteten til verdens trengende. Foruten Gates stiftelse bidrar Buffett også i flere andre fond som er startet av hans avdøde kone, barn og seg selv.

Rik - og morsom
Buffett er vedens mest kjente investor. Han har siden 1960-tallet vist en fremragende evne til å finne undervurderte investeringer og sitte tålmodig på disse med stor fortjeneste.

Men hans profil er blitt ekstra høy fordi han også er en morsom og lite selvhøytydelig kommentator, som er et funn for enhver journalist.

På 1970-tallet mente Buffett - korrekt i ettertid - at aksjemarkedet var svært lavt vurdert, og han så kjøpsmuligheter overalt. Eller, som han sa det i et intervju med økonomimagasinet Forbes: - Jeg føler meg som en overkåt fyr på horehus.

Det ble litt for friskt for Forbes, som justerte det siste ordet til «harem».

I og med at Buffett ikke er helt ung, lurer mange på hva som skal skje med Berkshire Hathaway hvis han dør. Det har han forberedt. Han har flere ganger fortalt om en konvolutt med instrukser i tilfelle han dør. Han har til og med forklart hva det første punktet er:

- Når de åpner den konvolutten, er den første instruksen å ta pulsen på meg en gang til.

Enn så lenge ser det ut som han har bedre puls enn de fleste 79-åringer, og det kan nok borge for en både morsom og hyggelig, om enn ikke billig, lunsj for vinneren av auksjonen.