Gå til sidens hovedinnhold

- Han har en fantastisk stemme

Paul Waaktaar-Savoy har fått en ny mann foran seg.

(SIDE2): - Etter a-ha åpnet flere muligheter seg, jeg kunne starte på nytt. Alle regler er borte, og jeg kan gjøre ting på min måte, uten press om plateslipp eller hvordan ting skal gjøres. Men jeg trodde jeg skulle være mer i bakgrunnen, som låtskriver og produsent for andre. Det at jeg og Jimmy gjør dette nå, betyr at jeg ikke trenger å sette rock n' roll-skoene på hylla riktig ennå, - og jeg hadde savnet å være i et band, sier Paul Waaktaar-Savoy til Side2, og legger til at Amanda-opptredenen i helgen ga mersmak.

Sammen med Jimmy Gnecco utgjør han Weathervane, som tidligere i sommer slapp sin selvtitulerte førstesingel. Låta er å finne på den kommende Morten Tyldum-regisserte Aksel Hennie-filmen «Hodejegerne», basert på Jo Nesbøs bestselgerroman om kunsttyven Roger, og som har premiere 26. august.

Jimmy er kjent fra bandet Ours, og har tidligere samarbeidet blant annet med produsent Rick Rubin.

a-ha og Savoyfan
Paul og Jimmy møttes første gang like etter at Savoy hadde fullført sin første skive i 1996. Før den tid fantaserte a-ha-fan Jimmy om å synge i Savoy, mens Paul på sin side ønsket å få amerikaneren med på laget. I 2004 ble det endelig noe av det, da Gnecco bidro på Savoys selvtitulerte skive, blant annet på låta «The Breakers».

Men det skulle ta enda flere år før de to satte i gang samarbeidet de nå bedriver.

- Vi holdt kontakten og snakket om å få til noe sammen, men det var først etter at Jimmy ble med i fire uker som oppvarmer på a-has avskjedsturné i fjor, at det ble noe mer ut av det, forteller Paul.

Forløselsen kom på a-has avskjedsfest på Rådhusplassen, da Hodejegerne-regissør Tyldum spurte Paul om han kunne tenke seg å lage musikk til filmen.

- Jeg leste manus og elsket det, så det var lett å si ja til å lage musikk til filmen. Jeg hadde mesteparten av låta klar allerede, og den fungerer bra til de følelsene filmen besitter. Jeg ville elsket å gjøre mer slikt, sier Paul. Jimmy på sin side har lite kjennskap til Jo Nesbø, men har vært borti det hvite lerretet i form av filmmusikk tidligere, da han blant annet sammen med Queens Brian May gjorde Spiderman 2-musikk.

(Artikkelen fortsetter under den Lauren Waaktaar-Savoy regisserte videoen til «Weathervane»):

HTML EMBED

- Skive kommer
Når albumet kommer, eller hvor langt i låtprosessen de to har kommet, vil de derimot si mindre om - men skive kommer før eller senere.

- Jeg liker å slippe en rekke singler før et album kommer, da har man tid til å velge hvilken retning man skal ta, uten at regler skal følges eller det er press om å slippe skive, forteller Paul, mens Jimmy på sin side er fornøyd med å formidle andres låter.

- Jeg har gjort mine egne tekster og melodier i alle år, og bare sunget ut fra mitt ståsted. Det er deilig å synge andres materiale, så jeg har bare gjort så godt jeg kan i å formidle, forteller Gnecco, mens Paul skryter av amerikanerens stemmeprakt.

- Jimmy har en fantastisk stemme. Det er utrolig å høre når han starter låta og hva han kan gjøre med den.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Med vinden
Det noe uvanlige valget av bandnavnet - Weathervane, som betyr værhane - var ikke helt uten betenkninger.

- Personlig likte jeg det veldig godt med en gang, det har en lyd i seg som fungerer, samtidig som det ser bra ut i skrift. Dessuten er det noe med det å følge vindens retning, sier Jimmy, som lattermildt legger til at Paul advarte om nordmenns vanskeligheter for å uttale w og v på engelsk.

- Det er et navn vi kan relatere oss til, det er så mye musikk i ord, også i Weathervane. Men da var litt skummelt å velge navn etter singelen - folk kan jo tro at det neste vi kommer med er klær, som om vi har hele merkevaren klar, flirer Paul.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær

Kommentarer til denne saken