Gå til sidens hovedinnhold

- Alle trodde vi var et par

Hvorfor ble aldri Wenche Foss og Toralv Maurstad sammen?

(SIDE2): Til Dagbladet forteller de to skuespillerveteranene om sitt nære forhold gjennom nesten 60 år.

- Dessverre kom jeg litt sent inn i livet ditt, sier Toralv Maurstad (81).

- Ja, dessverre er du ni år yngre enn meg. Det har ergret med bestandig, sier Wenche Foss (92).

De to forteller at de aldri ble kjærester av den enkle grunn at de «spilte det av seg» når de sto på utallige scener sammen i årenes løp. Wenche kaller det vidunderlig å ha fått lov til å spille Toralvs elskerinne, kone og tvillingsøster.

Hun hadde sett Toralv på Trøndelag Teater og hun likte det hun så - han ville hun spille mot. Og slik ble det. De to fulgte hverandre på scenen fra tidlig på 50-tallet og i over 30 år.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Forhold?
Ryktene om at de var mer enn bare kollegaer begynte å svirre da Toralv ble sjef på Oslo Nye på slutten av 60-tallet. Han sa opp samtlige ansatte for å redde teateret og reorganisere det til et komedieteater - og den eneste som ble igjen var Wenche. De spilte i over 100 forestillinger av «Kaktusblomsten» og det endte med å redde teateret fra nedleggelse.

- Alle trodde det var et forhold mellom meg og Toralv, men det ar det aldri vært, bare vennskap, forteller Wenche til Dagbladet.

Wenche var selvsagt til stede da Toralv ble hyllet på 80-årsdagen sin med stor fest og ståhei i hovedstaden.

Les mer her:Kjendisene hyller Maurstad

Pris
De to ble i helgen hedret med Justerprisen - som deles ut på komikerens fødselsdag 14. februar. Prisen består av en statuett av den legendariske komikeren,\ og en tegning av Juster, samt 10.000 kroner.

Av tidligere norske stjerner som har fått prisen er blant annet Harald Heide Steen Jr, Aud Schønemann, Grethe Kausland, Øivind Blunck og Hege Schøyen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre