Gå til sidens hovedinnhold

Wii Fit Plus gir dama di finere rumpe

Skjønnhet kan kjøpes, sies det. Med litt egeninnsats kan også en bra kropp handles inn.

«Wii Fit» var en revolusjon i spillverdenen. Både når det gjaldt ting man kunne gjøre med en spillkonsoll, men også i rent salg. For å gjøre folk klare for julestria, eller muligens for julesalget og julematen og deretter treningen for å få bort fettet er «Wii Fit Plus» her.

Nei, det er ikke «Wii Fit 2». Det er den originale «Wii Fit» på, unnskyld uttrykket, steroider. Som med originalen er det en underholdende og god måte å trene på, selv om det selvfølgelig kan diskuteres om det er bedre eller mye dårligere enn å gå på treningsstudio.

Uansett hvordan du ser på det er i hvert fall «Wii Fit» trening.

Nyhetene

I bunn og grunn er «Wii Fit Plus» det samme spillet som «Wii Fit». Du gjennomfører en serie med yoga, styrke og balansespill som bruker balansebrettet mer eller mindre (du trenger altså et slikt balansebrett om du ikke har det). Det er ikke mange nye øvelser for to av delene (tre nye på yoga og tre nye på muskel), mens det er tolv nye balansespill - som fremdeles er det mest spillaktige med utgivelsen. Balansespillene er meget gode og morsomme, stort sett (Snowball Fight rocker!).

Den største nyheten er likevel at du kan gjøre alle øvelsene med en gang. Du trenger ikke å låse dem opp ved å gjennomføre de samme rutinene om og om igjen. Det gir deg også mulighet til å lage dine egne treningsprogram, eller prøve en del av de som er laget fra før av.

Selv om spillet ikke blir et rent treningsspill slik om «EA Active», spesielt siden du ikke kan lage egne program med jogging eller rytmeboksing, så fungerer det godt.

God oversikt

«Wii Fit Plus» gir deg en mye bedre oversikt over hvordan du ligger an i forhold til dine mål. Det er også en god liste over mat, og hvor mye du må trene for å brenne opp kaloriene. Så nå kan du rett og slett starte opp din Nintendo Wii og brenne opp sjokoladen du akkurat har spist, kalorimessig altså.

Vi gir også poeng for at spillet importerer dine tidligere resultater fra «Wii Fit»l (selv om det kan være deprimerende nok), og at man har forbedret menysystemet.

Der spillet skuffer mest er likevel i flerspillermodusen. Selv om det er enklere enn i «Wii Fit,» så kan du kun velge ni av spillene, og det er litt lite. Skuffende lite.

God rumpetrening

Det er mange måter man kan se på «Wii Fit Plus». En ansatt på Sats vil sikkert si at en personlig trener hos dem er bedre, og vil ha rett. Samtidig vil en hvilken som helst person si at det er bedre å trene med «Wii Fit Plus» enn ikke i det hele tatt.

Styrketreningen og balansespillene er gode, og yogatreningen bra. For en del mannfolk kan det kanskje være litt mange «jenteøvelser» (i mangel av et bedre ord, og med stor fare for at alle håndballjentene jeg en gang trente bokstavelig talt vil kaste noen utrolige harde baller etter meg), men så lenge gardinene er nede så går det nok greit. Menn trenger også balanse, og bevegelighet. Spør bare Fernando Torres.

Dette er en god julegave til alle som har «Wii Fit Plus» fra før av, og for alle med Nintendo Wii er det på tide å investere i et balansebrett og et treningsspill. Om man ikke allerede har det, altså. Uten balansebrett koster spillet kun 249 kroner også, og det er så absolutt ikke ille.

Kommentarer til denne saken