Gå til sidens hovedinnhold

Slik hacker du Wii

Fullt mulig å spille av både norske og utenlandske DVD-er. Slik gjør du det.

Det er ikke tvil om at Nintendo har truffet spikeren på hodet med konsollen Wii. Den japanske spillgiganten var først ute med en innovativ spillbarhet både Sony og Microsoft nå kopierer på et eller annet vis. Microsoft lover total kontrollerfrihet gjennom Natal mens Sony kommer med mer tradisjonelle, bevegelsesfølsomme kontrollere.

Men Wii har ikke hva PS3 og Xbox 360 kan skilte med ellers, HD-grafikk, mulighet til å se film på DVD og Blu-ray eller lagringsplass. I alle fall ikke slik Nintendo har satt den opp. Takket være et voksende samfunn av programmerere kan du likevel få mye av dette ved hjelp av relativt enkle grep. Du må rett og slett hacke konsollen din.

Ganske enkelt

Med Wii innebærer ikke det å skru maskinen fra hverandre, lodde på egne brikker eller bedrive avansert fikling med uforståelig kode. Det eneste du trenger er et SD-kort med gratis programvare du laster ned fra nettet.

Vi har funnet et hav av artikler om hvordan det gjøres på nett, og på YouTube finnes en rekke videoguider. Nedenfor finner du fremgangsmåten steg for steg, samt en video som viser hele fremgangsmåten.

NB! Her er det er på sin plass å advare om at hacking av programvaren kan lage trøbbel for Wii-en din, og at du neppe får en ny maskin på garantien. Men med mindre du begynner å bli kreativ, skal installasjonen gå smertefritt. Husk å lese dokumentasjonen som følger med programvaren.

Dette trenger du:

 • En Wii som kjører siste versjon av menysystemet (versjon 4.2). Hjemmelaget programvare fungerer på eldre versjoner også, men installasjonen er litt annerledes.
 • HackMii Installer v0.6 og Bannerbomb v2.
 • Et SD-kort (FAT32-formatert), og en kortleser til datamaskinen din, om den ikke har port for SD-kort.
 • Internettoppkobling.

Slik gjør du det:

 • Last ned HackMii og Bannerbomb.
 • Opprett en mappe med navnet «private» på rotnivået på SD-kortet (altså direkte på kortet, ikke inne i en annen mappe).
 • Pakk ut Bannerbomb-filene på SD-kortet.
 • Kopier installasjonsfilen til HackMii, «installer.elf» til rotnivået på SD-kortet, og endre navn på filen til «boot.elf».
 • Slå på Wii-en og gå til SD-kort-menyen. Du finner den nederst til venstre i oppstartsmenyen. Putt SD-kortet i Wii-en. Nå burde du få spørsmålet «Load boot.dol/elf?». Det svarer du ja til. Dermed installeres Bannerbomb som gjør det mulig å kjøre hjemmelaget programvare.
 • Etter installasjonen vil Bannerbomb starte opp HackMii, som installerer en ny kanal for de hjemmelagde programmene, «The Homebrew Channel». Du kan også velge å installere DVDx, som lar deg kjøre programvare som bruker DVD-drevet, og BootMii, som beskytter maskinen fra å ende opp som en dyr bokstøtte.
 • Du er klar for å dykke ned i en spennende verden med hjemmelaget programvare!

Her kan du se hvordan det hele gjøres:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Anbefalt programvare

PCWorld lister opp noen anbefalte programmer som kan være interessant for deg. Sjekk også ut disse videoene med flere tips.

Mplayer CE - En mediespiller til Wii som gjør at du kan spille av DVD-er. Krever at DVDx er installert.

The Homebrew Browser - Et program som lar deg surfe gjennom hjemmelage programmer direkte fra Wii-en. Ellers må du laste ned programmer til PC-en din og flytte de over på Wii via SD-kortet.

Gecko OS - Lar deg spill av DVD-er fra andre regioner. Krever at DVDx er installert.

Sjekk for øvrig ut nettsiden WiiBrew som har over 1000 artikler om programvare til Wii.

Kommentarer til denne saken