Wikipedia er nettstedet som kanskje mer enn noe annet nettsted definerer det som oppsummerer alt som er bra med internett:

Det er enormt mye informasjon samlet på ett sted, det er nettstedets brukere som felles går sammen for å skape et godt produkt – og ikke minst er det helt gratis, uten noen form for reklame.

Har slitt med lite penger
Problemet er selvsagt at en slik side ikke er helt gratis å drifte. Organisasjonen bak nettstedet har 23 ansatte, og har årlige utgifter på knappe seks millioner dollar til blant annet servere, nettlinjer, utvikling og lignende.

Wikipedia oppfordrer derfor sine brukere til å donere penger, og hadde håpet å nå seks millioner dollar innen årets slutt. I desember så det derimot ut til at de kom til å bomme ganske radikalt på dette målet, og Wikipedias fremtid kunne derfor stå i fare.

Nådde målet med god margin
Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales la derfor ut en appell på nettsidene til Wikimedia Foundation i slutten av desember, noe som førte til en storm av bidrag. På bare åtte dager bidra 50.000 personer med 2 millioner dollar, og rett før helga kunne organisasjonen konkludere med at de hadde fått inn totalt 6,2 millioner dollar fra totalt 125.000 bidragsytere.

- Denne kampanjen har vist at Wikipedia betyr noe for sine brukere, og at våre brukere støtter kraftig opp rundt vårt mål, nemlig å bringe gratis kunnskap til planeten, gratis og uten reklame, skriver Wales i et takkebrev.