Gå til sidens hovedinnhold

Guitar Heroes

Gamlegutta i Wilco gitarbråkte seg til toppkarakter på Øya.

Konsert
Øyafestivalen
Wilco

Jeff Tweedy og hans Wilco har udiskutabelt sine røtter i alternativ country og sekstitallsrock, men på Øyafestivalens andre dag viste de tilårskomne herrene seg fra en variert og beint ut briljant side.

Helt fra åpningslåta «Wilco (The Song)» med sine Velvet Undergroundske rytmer og hakkete gitarer til siste støykakafoni hadde lagt seg, hypnotiserte Chicago-bandet et entusiastisk Øyapublikum.

Fint vær og festival til tross: Det ble lite av solskinnspopen fra bandets «Summerteeth»-periode, men desto mer deilig gitarduellering. I perioder var det tilnærming til Television-aktig samspill mellom Tweedy og hans kolleger. Likevel glemte slett ikke gutta å vise frem sin melodiske teft og mer tandre sider heller.

Men i et sett kjemisk fritt for radiohits var det likevel altså rockesiden av bandet som skinte klart sterkest. I tillegg til å synge helt fantastisk, var også Tweedy sjarmerende og alltid tilstede som frontfigur - uten å være påtatt hyggelig og norgesvenn-aktig, slik for eksempel pianorockerne i Keane var det på Norwegian Wood tidligere i sommer.

Wilco leverte med andre ord Øyafestivalens klart beste konsert så langt, og både Glasvegas og Arctic Monkeys (som spiller senere i kveld) vil få problemer med å overgå denne leksjonen i hvordan å underholde et publikum uten å ty til billige triks og gamle hits.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken