Gå til sidens hovedinnhold

Wilhelmsen på svenske-shopping

Svenske selskaper er populære blant nordmenn.

Wilhelmsen Maritime Services melder at de kjøper Callenberg Group. De er blitt enige om å kjøpe selskapet for 367 millioner svenske kroner basert på en foretaksverdi på 650 millioner svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Kjøpet av Callenberg er i samsvar med WWs strategi om å utvikle Wilhelmsen Maritime Servicestil å bli et ledende globalt nettverk for salg av produkter og tjenester til maritim sektor, skriver selskapet i en børsmelding.

Callenberg Group ligger i Uddevalla og er en uavhengig aktør innen det globale maritime markedet for ingeniørkunst av elektriske anlegg, automasjon og HVAC (oppvarming, ventilasjon og air conditioning).

Kjøpet vil foregå kontant og finansieres ved Wilhelmsen Maritime Services' egne midler og med bankgjeld.

Halvparten av Callenbergs omsetning kommer fra design og systemer til nybyggingsverft og offshoremarkedet. Resten av omsetningen relaterer seg til service, reparasjoner, reservedeler og moderniseringsløsninger som selges til redere og operatører.

Kjøpet er ventet å gi betydelige kommersielle synergier i Wilhelmsen Maritime Services globale nettverk, særlig innen nybygging, modernisering og offshoremarkedet.

Reklame

Best i test påskeegg 2021