(SIDE2:) Økonomimagasinet Forbes la nylig ut en liste over de mest overbetalte stjernene i filmindustrien. Humorkongen Will Ferrell og britiske Ewan McGregor topper listen.

Toppen av floppen
Listen er basert på inntjeningen til filmene, og beregnet skuespillernes antatte lønn fra hver film, inkludert DVD- og TV-salg. Dette sammenlignes med kinoinntektene til filmene.

Det kan være flere årsaker til noen filmstjerner er en dårlig investering; enten forlanger de for mye for å være med i filmen, eller så flopper filmen fordi den rett og slett er for dårlig.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Vil ikke ha Will
Forbes har regnet ut at Will Ferrells filmer i snitt tjener ca 3, 29 dollar for hver dollar Ferrell selv får betalt. Slik blir det dårlig butikk av.

Will ferrells siste film «Land of the Lost», har kun har tjent en brøkdel av filmens budsjett. Filmen kostet, ifølge Forbes, 100 millioner dollar å produsere, men filmselskapet har kun tjent 65 millioner på den.

LES OGSÅ:Fullstendig lost

Dårlig investering
Det ser ut som mange av filmstjernene koster mer å leie inn enn hva filmen drar inn av inntekter. Ewan McGregors filmer tjener i snitt 3,75 dollar for hver dollar han selv får.

Dette gir han en god andreplass på lista, og gjør Star Wars-stjernen til en meget dårlig investering.

LES OGSÅ:- Jeg stripper for feministene

De ti mest overbetalte filmstjernene er ifølge Forbes(Filmprodusentens avkastning i parentes):

1. Will Ferrell ($3.29)

2. Ewan McGregor ($3.75)

3. Billy Bob Thornton ($4)

4. Eddie Murphy ($4.43)

5. Ice Cube ($4.77)

6. Tom Cruise ($7.18)

7. Drew Barrymore ($7.43)

8. Leonardo DiCaprio ($7.52)

9. Samuel Jackson ($8.59)

10. Jim Carrey ($8.62)