(SIDE2:) Denne uken gikk amerikanerne til valglokalene for å stemme fram sin nye president. Samtidig ba USAs største magasin Parade og TV-programmet «Entertainment Tonight» amerikanerne om å foreta enda et valg: Hvilken kjendis liker du best?

Nå er resultatet klart. Og også denne vinneren ble en afroamerikansk stjerne.

1. Will Smith

Will Smith stikker av med seieren, og er dermed USAs mest populære kjendis.

Han ble først kjent som rapper og gjennom TV-serien «The Fresh Prince of Bel-Air». Deretter gjorde han suksess i filmer som «Independence Day» og «Men in Black». Videre viste han at han kunne gjøre mer enn å underholde i blockbustere, og han fikk to Oscar-nominasjoner for henholdsvis «Ali» og «The Pursuit of Happyness».

- Jeg tror en stor grunn til at jeg har blitt suksessfull er at jeg har, i all vesentlighet, en hvitsnipp-karriere med en arbeidermentalitet, sier han ifølge Parade.

2. Tom Hanks
Med filmer som «Forrest Gump», «Philadelphia», «Redd menig Ryan» og «Da Vinci-koden», har Tom Hanks blitt en ettertraktet skuespiller. Men han har ikke mistet bakkekontakten av den grunn. Selv kan han ikke forstå at noen betaler ham for å spille skuespill, fordi han ikke ser på det som jobb.

- Jeg burde ikke bli kalt den snilleste fyren i Hollywood. Jeg burde bli kalt den heldigste fyren, for jeg kan fortsatt ikke tro det, sier han.

3. Reese Witherspoon
Vi ble først kjent med Reese Witherspoon i filmer som «Cruel Intentions» og «Lovlig blond». I 2006 fikk hun Oscar for rollen som June Carter i «Walk the Line».

- Jeg prøver å være en person som kan se i speilet og være fornøyd med seg selv. Jeg føler et visst ansvar for å representere kvinner som betaler regninger, tar seg av barna og prøver å ha et fullverdig liv selv, sier hun.

4. George Clooney
En av Hollywoods hotteste menn er også en av de mest populære. George Clooney er kjent fra filmer som, «O Brother, Where Art Thou?», «Ocean's Eleven» og «Syriana». Sistnevnte ga ham en Oscar. Men selv om Clooney har lykkes, har han ikke glemt de som har det vanskelig.

- Du får et slags kredittkort ved å være kjent, og jeg har tenkt mye på å bruke det på de riktige sakene, på folk og saker jeg kan hjelpe, sier han.

5. Meryl Streep

Ingen skuespillere har vært Oscar-nominert flere ganger enn Streep. I år har hun underholdt millioner av mennesker i «Mamma Mia!», og tidligere har vi sett henne i klassikere som «Hjortejegeren», «Kramer vs. Kramer» og «Sophie's Choice». De to sistnevnte ga henne to Oscar-statuetter.

6. Brad Pitt
Brad Pitt er en av verdens kjekkeste menn, men han er langt fra forfengelig. Snart kan du se ham som en gammel mann i «The Corious Case of Benjamin Button», men han sett merkelig ut flere filmer tidligere.

LES OGSÅ: Brad Pitts syke ansikter

7. Julia Roberts
Dette er en dame som takler alt fra komedie (som «Pretty Woman») til drama (som «Closer») til spenningsfilm (som «Ocean’s Eleven») til barnefilm (som «Charlottes tryllevev»).

8. Johnny Depp
Kjekkasen fra filmer som «Pirates of the Caribbean», «Sweeney Todd» og «Charlie og sjokoladefabrikken» spiller bare i filmer han mener barna kan se.

9. Jennifer Aniston
«Friends»-stjernen får for tiden mest oppmerksomhet for kjærlighetslivet sitt. Men hun prøver å få en filmkarriere. De siste årene har hun blant annet spilt i «Rumor Has It...» og «The Break-Up».

10. Patrick Dempsey
Damenes kjære McDreamy fra «Grey’s Anatomy» er selvsagt med på listen. I tillegg til legerollen har han spilt i filmer som «Enchanted» og «Made of Honor».

Kilde: Parade