Gå til sidens hovedinnhold

Dette skal forandre prinsenes liv

Rustet med krigsmaling og beskyttelsesdrakter, startet Harry og William sitt motorsykkeleventyr gjennom Sør-Afrika.

(SIDE2:) De engelske prinsene William (26) og Harry (24) deltar i veldedighetsløpet Enduro Africa08. De skal i løpet av de neste dagene kjøre over 1600 km gjennom utfordrende terreng. Det fysisk og psykisk krevende løpet blir omtalt som en utholdenhetsprøve som vil forandre brødrenes liv.

Se bildespesial nederst på siden.

Personlig
Det er deres første personlige veldedighetssamarbeid siden fjorårets minnekonsert for deres avdøde mor, prinsesse Diana, skriver The Sun. Pengene går til tre ulike veldedighetsorganisasjoner i Sør-Afrika, og så langt har det blitt samlet inn mer enn 300.000 pund.

Engasjerte prinser
- Grunnen til at vi gjør dette er fordi det er en blanding mellom eventyr og veldedighet. Pengene går til Nelson Mandelas barnefond, Unicef og Sentebale. Tre fantastiske organisasjoner, sa prins William før løpet.

Harry la til at de gledet seg veldig til å få tid til hverandre siden de ellers er opptatt med ulike jobber.

- Vi kommer kanskje til å krangle, og kanskje får vi det litt gøy. Det vil vise seg, men jeg gleder meg veldig, sa den yngste prinsen.

Krevende
Arrangør Simon Smith beskriver løpet som en utholdenhetsprøve, ikke en konkurranse. Det handler om å fullføre ruta. Enkelte deler av løypa vil bli svært utfordrende og han nevner 60-graders nedstigninger som en av de. Etter åtte dager ender de 80 deltakerne opp i Port Elizabeth.

1044

Kommentarer til denne saken