Gå til sidens hovedinnhold

Her er det nye Windows-navnet

Neste generasjons Windows har offisielt fått et navn.

Microsoft har lang erfaring med å bruke kodenavn på Windows mens det er på et tidlig utviklingsstadie, for så å endre det ikke lenge før lansering med noe helt annet.

Lang tradisjon
«Alle» husker for eksempel alt oppstyret rundt revolusjonen «Chicago» som ble til Windows 95, Whistler ble til Windows XP og Longhorn ble til det vi i dag kjenner som Windows Vista - og i enkelte tilfeller har vel kanskje kodenavnet vært bedre enn det endelige navnet.

Den neste generasjonen av Windows har lenge bare gått under kodenavnet Windows 7, rett og slett fordi dette blir den 7. generasjonen av Windows, og det har naturligvis vært forbundet stor spenning til hva det endelige navnet skulle bli.

Og det offisielle navnet blir *trommevirvel*: Windows 7.

Velger noe enkelt
Windows offisielle blogg skriver Microsoft at navnet rett og slett er valgt ut fra at det skal være enkelt. Å gi navn basert på årstall som de har forsøkt seg på, gir ingen mening så lenge det ikke kommer nye versjoner hvert år, og selskapet mener at «store» navn som Vista (utsikt) og XP (forkortelse for opplevelse) ikke uttrykker det de egentlig forsøker å oppnå.

- For å si det enkelt, så er dette den syvende utgaven av Windows, så derfor gir «Windows 7» mening, skriver Microsofts Windows-sjef Mike Nash.

Det er foreløpig relativt lite vi vet om neste generasjons Windows, som trolig kommer i slutten av neste år eller begynnelsen av 2010, men Nash lover flere detaljer på flere konferanse fremover.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken