Gå til sidens hovedinnhold

Prøv nye Messenger nå

Den nye versjonen har mange nye funksjoner.

Windows Live Messenger er utvilsomt det mest populære lynmeldingsprogrammet i Norge, og nå har Microsoft sluppet en ny prøveversjon av versjon 8.5 med en rekke endringer.

Nytt brukergrensesnitt
Brukergrensesnittet har fått en ganske stor overhaling, og den kanskje mest påfallende endringen, utover nye farger, er at bildet av deg og den du snakker med er flyttet fra høyre til venstre side av samtalevinduet. Nøyaktig hva som er hensikten med en slik endring har vi dog ikke helt forstått.

En langt mer fornuftig endring med nye Messenger er at det nå er innført en egen favorittkategori hvor du kan legge personer som du snakker masse med. Er du som meg har du et utall kontakter på Messenger, men det er bare en brøkdel av disse som du har jevnlig kontakt med.

Det er også innført et helt nytt gruppesystem som er verdt å ta en titt på.

Du kan være koblet til flere steder
En annen viktig endring er at du nå kan være koblet til Messenger på flere datamaskiner samtidig, slik at du for eksempel kan være logget på både på jobb og hjemme samtidig – eller hvis du sitter med flere datamaskiner hjemme.

Messenger har nå også trukket litt inspirasjon fra Facebook, ved at du nå får opp en egen feed over endringer som dine kontakter har gjort, enten med sitt bilde eller kanskje på sitt Space.

Det har også blitt en forbedret funksjon for å dele bilder. Tidligere forsøk med delte mapper fungerte bare sånn passe.

Nye Messenger er fortsatt bare i beta, men du kan laste den ned her. (Husk å fjern alt annet fjas Microsoft gjerne også vil at du skal installere samtidig i installasjonsprosessen).

Kommentarer til denne saken