Windows Mobile har hatt mange gode ting ved seg, men problemet har langt på vei vært at mobiloperativsystemet har fremstått som en Windows-versjon som en har forsøkt å presse inn på en mobiltelefon.

Har ikke vært godt nok
Det har ført til at man ikke har hatt særlig fokus på viktige mobilting, og brukervennligheten har mildt sagt vært tilbakestående i forhold til stort sett alt annet på mobilmarkedet.

Resultatet har vært at selskaper som HTC har laget egne skall som de har forsøkt å legge på toppen av Windows Mobile for at brukervennligheten skal bli bedre.

Fokus på brukervennlighet
Det er noe Microsoft naturligvis ikke kan leve med i all evighet, og er noe de har hatt fokus på når de nå har jobbet med oppdateringen av Windows Mobile. Og nå har selskapet lansert Windows Mobile 6.5, og fokuset har utvilsomt vært å lage et brukergrensesnitt som du kan leve med.

Det nye operativsystemet har fått en ny startskjerm, fokuset på Start-menyen er borte og operativsystemet er åpenbart utviklet med tanke på at du skal styre det med fingrene, fremfor en pekepinne.

I bunn av artikkelen kan du se en videodemonstrasjon av det nye brukergrensesnittet.

Lager programbutikk
Sammen med lanseringen av Windows Mobile 6.5, ruller også Microsoft ut to meget viktige oppgraderinger: Microsoft lanserer en egen applikasjonsbutikk, ala det Apple har gjort til iPhone.

Butikken får navnet Windows Marketplace for Mobile (hvorfor kan ikke Microsoft finne på mer spennende navn?), og 20.000 applikasjoner skal allerede være utviklet som potensielt kan tilbys gjennom tjenesten.

Synkronisering av private data
En egen synkroniserings- og backuptjeneste for e-post, bilder, videoer, kontakter er også på vei som har fått navnet My Phone. Som Microsoft selv sier:

«Brukere vil være i stand til å automatisk laste opp bilder og video fra sin Windows-telefon direkte til tjenesten, noe som gjør det enkelt å bevare innhold som tidligere har levd og dødd på telefonen.»

Poenget er både at du skal ha en backup om du mister telefonen, og ikke minst gjør det det betydelig enklere å oppgradere telefonen. Tidligere har dette vært ganske upraktis på Windows-telefoner om du ikke har vært koblet til en Exchange-server.

Telefoner med Windows Mobile 6.5 er ventet å komme på markedet over sommeren, og HTC Touch Pro 2 blir en av de første telefone.

Under kan du se en videodemonstrasjon av det nye brukergrensesnittet og Steve Ballmers pressekonferanse på World Mobile Congress.

HTML EMBED
HTML EMBED