[Mobilen.no]: Microsoft har nå endelig trukket sløret av WIndows Phone 7.

De fire første mobilene med det nye operativsystemet er klare, og kommer i norske butikker i månedsskiftet oktober / november.

Det er to telefoner fra HTC ("Mozart" og "Trophy"), en telefon fra LG ("Optimus 7") og en fra Samsung ("Omnia 7") vi får se i denne omgang.

Se også: Video av Omnia 7

Mange flere telefoner er imidlertid på vei. I går ble det annonsert totalt 11 nye telefoner fra HTC, LG, Dell og Samsung, og mange av disse vil finne veien til norske butikkhyller etterhvert.

LIten variasjon
Selv om det er et stort utvalg av modeller, er det ikke særlig mye under panseret som skiller de nye Windows-telefonene fra hverandre.

Alle har skjermer med nøyaktig samme oppløsning – 840 x 480 piksler. I noen telefoner har man presset disse pikslene sammen i små, skarpe skjermer, mens andre har dratt dem utover et større areal. Like mye informasjon på skjermen blir det uansett.

De fleste telefonene ser også ut til å bruke den samme Qualcomm 1 GHz prosessoren. Lagringskapasiteten strekker seg fra 8 GB til 16 GB, mens kameraene holder litt forskjellig kvalitet.

Like menyer
Det gjør ikke telefonene lettere å skille fra hverandre at Microsoft har nektet produsentene å gjøre endringer i brukergrensesnittet. Det betyr at for eksempel Samsungs TouchWiz og HTCs Sense ikke blir brukt i noen av produsentenes Windows-telefoner.

Nederst i saken kan du se en video der hver telefon presenteres. VI kommer tilbake med sniktitter på LGs og HTCs nykommere utover uken.

Slik ser de ut:
Se video av Windows-telefonene på Mobilen.no

KOMMER I OKTOBER:

Navn

Skjerm

Lagring

Fulltastatur

Tykkelse

Kamera

HTC 7 Mozart

3,7 tommer

8 GB

Nei

12 mm

8 megapiksel, 720p video

HTC 7 Trophy

3,8 tommer

8 GB

Nei

12 mm

5 megapiksel

LG Optimus 7

3,8 tommer

16 GB

Nei

12 mm

5 megapiksel

Samsung Omnia 7

4 tommer Super AMOLED

8 GB

Nei

11 mm

5 megapiksel, 720p video

Flere Windows-modeller er på vei:
Se alle de 11 telefonene på Mobilen.no