I 2003 sang tenåringen Winta seg inn på VG-lista og musikk-tv-kanalene med hitsingelen «Emotions», akkompagnert av levende, liflige bilder fra en ung haugesunder med rar sveis og kunstnerhatt som kalte seg Reinert Olsen alias Ray Kay. For så å fort flytte til England.

Der har Winta stått på, men ikke som artist; Hun har tatt både bachelor og master i internasjonal politikk, med «internship» for FN i USA og Afrika, dog uten å legge musikken helt på hylla, skriver 730.no.

- Personlig så elsker jeg det låta har å si. Den handler om et forhold hvor man har brukt all energi og tid på å få det til å funke og de følelsene man har i sekundet før man gir opp. sier Winta til 730.

Her er en videohilsen fra Winta i London og en smakebit på hennes nye singel «Nails on a Chalkboard», innspilt i New York med produsenten David «The DA» Anthony:

HTML EMBED

Musikkvideoen, også skutt i NY, kommer snart.

- Mange har opplevd følelsen av at the «love is like a brick wall», som er i refrenget. Ellers er det en upbeat låt som passer hvor som helst, hjemme, på byen, på løpetur i østmarka. Jeg har gledet meg lenge til å få gi ut ny musikk, og synes det er kjempegøy å nå slippe «Nails on a Chalkboard».

- Albumet er ikke ferdig ennå, så jeg vet ikke hvordan det blir sammenlignet med debuten. Noe man kommer til å høre er at jeg nå ikke er like uskyldig som jeg var som tenåring i 2003. Jeg har bodd i London i snart 6 år og opplevd mye på godt og vondt, og har blitt endel erfaringer rikere. Jeg gleder meg til å fortelle om dette på albumet.

SE OGSÅ: 18 ÅR GAMLE WINTAS POPULÆRE VIDEO