Gå til sidens hovedinnhold

- WinZip koster penger

Selskapet bak det populære pakkeprogrammet WinZip er oppkjøpt. Nå skal brukerne begynne å betale penger.

WinZip er en av de aller mest populære programmene tilgjengelig på nettet. Programmet brukes for å komprimere filer slik at de skal ta mindre plass. Over 140 millioner personer har lastet ned programmet, og det lastes ned omtrent 500.000 ganger hver uke.

Vil mase
Programmet koster i utgangspunktet 29 dollar etter en 30-dagers prøveperiode. Derimot er det ingenting som hindrer deg i å fortsette å bruke programmet etter disse dagene. Det ønsker de nye eierne, Vector, å gjøre noe med.

I utgangspunktet ønsker Vector, som har inngått en ny distribusjonsavtale med Google, å påminne brukerne i større grad om at programmet koster penger. I tillegg ønsker de å tilby ekstrafunksjonalitet til de som faktisk betaler for programmet.

Kjøper kun opp
Vector utvikler ikke programvare selv, men kjøper opp firmaer som er etablert i markedet. De kjøpte blant annet opp giganten Corel i 2003, og snudde det fra et tapssluk til å bli et ”svært, svært lønnsomt” selskap ifølge Vector.

Hva prisen for oppkjøpet av WinZip er, har ikke blitt avslørt. Men vi skulle tro at merkenavnet i seg selv bør ha en prislapp på et betydelig millionbeløp.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken