Ikke overraskende benyttet Sony Ericsson anledningen under den store mobilmessen World Mobile Congress som begynte i Barcelona i dag til å lansere en ny toppmodell. Og heldigvis er den i motsetning til dagens toppmodell C905 ikke en spesielt stor mobil.

Den nye W995-telefonen er det Sony Ericsson liker å kalle et komplett underholdningsanlegg, hva det nå enn skulle bety. Men det som er sikkert er at den har det meste du kan ønske deg av funksjoner.

Har alt du kan ønske
Skyvetelefonen W995 er utstyrt med en skjerm på 2,6 tommer, Sony Ericssons velkjente Walkman-programvarae, et kamera på 8,1 megapiklser, Turbo-3G, trådløst nettverk og GPS. Sony Ericsson liker å påstå at telefonen skal være perfekt til å se på film med, og satser på å rulle ut filmer på telefonen når den dukker opp i mai/juni, men video har floppet på større skjermer enn det tidligere, så om dette blir en realitet gjenstår å se.

Under mandagens pressekonferanse fortalte Sony Ericsson-sjef Erik Sandsmark at selskapet nå i større grad skulle lage toppmodeller som kunne alt, ikke bare at noe skulle være gode på kamera og andre på musikk. W995 blir den første telefonen som forsøker å leve opp til dette.

Batteri til to filmer
- W995 Walkman har samlet de beste musikkegenskapene telefoner kan by på. Til det har vi lagt videokvalitet og fildelingsmuligheter, eksepsjonelt klar lyd og et 8,1-megapiksel kamera. W995 har den beste videokvaliteten noen mobil kan tilby, batteri til to hele spillefilmer - og er rett og slett den mest komplette underholdningspakken du finner i en mobiltelefon, sier sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson i en pressemelding.

Det som derimot er helt sikkert er at selskapet har satset videre på lydkvalitet, og telefonen blir levert med hodetelefoner med integrert aktiv støyreduksjon (motlyd).

Noe voldsomt integrert minne har ikke telefonen, men med på kjøpet får du et 8 GB M2 minnekort.

Telefonen blir helt sikkert ikke av de billigste på markedet, men noen endelig pris er ikke spikret.