(SIDE2): Søndag skrev Malone Farrow, også kjent som Dylan Farrow et åpent brev i The New York Times der hun gjentar at adopitvfaren Woody Allen misbrukte henne seksuelt da hun var sju år gammel.

Den 20 år gamle saken kom opp etter at Dylans mor, Mia Farrow, avslørte at hennes daværende kjæreste Woody Allen hadde innledet et forhold til hennes og André Previns datter, 19 år gamle Soon-Yi Previn.

- Ba meg ligge på magen

- Han ba meg om å ligge på magen og leke med det elektriske toget til broren min. Deretter voldtok han meg. Han snakket til meg mens han gjorde det, hvisket at jeg var en god jente, at dette var vår hemmelighet, lovet at vi skulle reise til Paris og at jeg ville bli stjernen i filmene hans, skriver Dylan Farrow i et brev som er gjengitt på en av New York Times' blogger.

Brevet kommer etter at Woody Allen fikk hedersprisen for lang og tro tjeneste under Golden Globes, og er svært aktuell for en Oscar.

LES MER: Adoptivdatteren anklager Woody Allen for overgrep

- Det er tragisk at etter 20 år kommer denne historien frem igjen, sier Woody Allens advokat, Elkan Abramovich. Advokaten, som snakker på vegne av Allen, minner om at anklagene den gang ble «fullstendig gjennomgått og avvist av uavhengige myndigheter».

- Den som er skyld i dette er verken Dylan eler Woody Allen, og Allen vil respondere på dette «meget snart», sier han.

- Ikonsis og innøvd

Blant dem som også har talt til Woody Allens forsvar er dokumentarfilmskaperen Robert B. Weide, som har laget en prisbelønnet dokumentar om kunstneren Allen, Weide skriver i The Daily Beast at han under arbeidet med dokumentaren gikk dypt inn i anklagene mot Allen, men at de ikke hadde noen plass i dokumentaren hans.

Weide skriver at det hersker en del misforståelser rundt Allen og Farrow-saken, blant annet avviser han kategorisk at Woody Allens skal ha hatt noe farsforhold til sin nå kone gjennom 16 år, Soon Yi-Previn.

- Soon-Yis farsfigur er hennes far, André Previn, hun var heller ikke mindreårig da de ble sammen, skriver han.

Han understreker også at Dylan Farrow har sin rett til å skrive sin historie slik hun ser den. Men han minner om at ekspertene mente at Dylan Farrows historie både av inkonsis og hadde «et innøvd preg» over seg. Den ble presentert for politiet av Mia Farrow i form av en innspilt video der datteren forteller henne om overgrepet.

Weide mener at det i stor grad var den forsmådde Mia Farrow som fikk datteren til å tro på historien og at hun formet historien ved å fortelle datteren hva hun skulle si.

Han fører som bevis to hushjelper som i etterkant har stått frem og fortalt at de følte seg presset i saken og at de opplevde at Farrow terpet og terpet på datteren «for å få historien riktig».

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Ingen fysiske tegn

Weide påpeker også at overgrepet på loftet skal ha skjedd mens Woody Allen var midt oppi en kamp for samværsrett og barnebidrag og at han da befant seg i et hus der alle hatet ham. At Woody på det tidspunktet skal ha tatt med Dylan helt ubemerket på loftet, stiller han spørsmål med.

Til slutt skriver han at helsepersonell fant at Dylan ikke hadde blitt fysisk invadert av en mann. I retten gikk også Farrow tilbake på hva Dylan hadde sagt om berøringen.

I 1993 uttalte rettspsykiateren Dr. John M. Leventhal at de mente at anklagene fra Dylan var et følelsesmessig forstyrret barn som hadde funnet på og hørt en historie som festet seg i hodet hennes. Sammen med at hun ble sterkt påvirket av sin mor. Det heter seg videre at anklagene kunne ha vært ført for retten, men på grunn av bevisene så mente man at Dylan var så skjør at man valgte å la være.

Mistet samværsretten

De har imidlertid kommet opp rundt rettssaken om samværsrett. Allen mistet samværsretten til sin adoptivdatter.

Dylan Thomas har alltid blitt støttet av sin mor og av sin bror, Woody Allens biologiske sønn Ronan. Nylig sa imidlertid Mia Farrow at Ronans far kunne være hennes eksmann Frank Sinatra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Det hjelper dog ikke at Dylan Farrow 20 år senere altså i søndagens brev holder fast ved at overgrepene fant sted, og at det var henne som tok det opp med moren og ikke omvendt.

Innlegget er som nevnt postet på en blogg i The New York Times. Bloggen drives av Nicholas Kristof, en angivelig god venn av Mia Farrow.

- Så lenge jeg kan huske, så gjorde faren min ting med meg som jeg ikke likte. Jeg likte ikke at han tok meg vekk fra min mor, søsken og venner for å være alene med ham. Jeg likte ikke når han stakk tommelen sin i munnen min. Jeg likte ikke når jeg måtte ligge i samme seng som ham og han bare hadde på seg underbukse. Jeg likte ikke da han la hodet sitt i mitt nakne fang og pustet inn og ut. Jeg gjemte meg under sengene og låste meg selv inne på badet for å unngå disse møtene, men han fant meg alltid.