Cannes (SIDE2:) Woody Allens spesialitet har alltid vært mennesker som lyver for seg selv. Selv har han ofte inntatt rollen i sine filmer som en mann med stort, gjerne seksuelt selvbilde, men som for oss tilskuere har virket som en småvissen løvetann.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Og det er alltid lett å trekke paralleller til Allens virkelige liv når du ser hans filmer. I «You Will Meet A Tall Dark Stranger» er det Anthony Hopkin som har rollen som Alfie, den gamle mannen som har hevet tiår med ekteskap over bord for å oppleve sin egen ungdom, og spesielt sin nye, unge kvinne, på nytt.

Filmen har premiere på norske kinoer i morgen, fredag.

Les vår anmeldelse: Dyptløyende vittig om forhold

LES OGSÅ:- Jeg er sterkt imot døden

- Tror det er meg
Allen raljerer med både ham og hans fraskilte kone, Helena, spilt av Gemma Jones. Men skal vi tørre å spå, vil vi tro at Josh Brolins rollefigur som den strevende forfatter som får en ny muse i den vakre nabojenta Dia (Freida Pinto) kanskje ligger nærmere.

- Folk tror alltid det er meg i mine filmer. Det har de gjort siden jeg startet i 1965. De skjønner ikke at det meste er helt funnet på. Nå tror de at jeg strever med denne livsstilen med yngre kvinner. Men jeg har laget 41 filmer og av dem har kanskje tre hatt det temaet. Det er et godt tema for en manusforfatter, det er enkelt å skrive humor rundt det, sier Allen.

Selv har filmskaperen sine erfaringer på den fronten. Han giftet seg første gang som 19-åring, med en god kvinne, sier han selv.

Og siste og tredje gang med Soon-Yi Previn, en av hans daværende kjæreste gjennom 12 år, Mia Farrows, 10 adopterte barn. Skandalen var et faktum. Rettssaken likeså og Farrows og Allens biologiske sønn har valgt ikke å ha et forhold til sin far etter det.

Per i dag har Soon-Yi og Woody vært et par i 18 år og gift i 13 av dem.

- En film i året
Woody Allen går som en klokke. Siden1977 har han laget en film hvert år, i enkelte år to. De siste årene har Allen levert filmer som «Match Point», «Vicky Christina Barcelona», «Whatever Works» og snart er han klar med «Midnight in Paris» (tør vi spå Cannes 2011, Carla Bruni har en av rollene).

SE ALFIE MØTE CHARMAINE FØRSTE GANG

HTML EMBED

- Jeg har aldri hatt skrivesperre. Jeg har virkelig hatt alt mulig annet, men jeg har alltid kunnet gå hjem og skrive, sier han.

- Dette er en bortskjemt jobb. Du får bo på fine hoteller. Kona mi elsker å komme hit. Ungene vil dra til St. Tropez. Dette er ikke et hardt liv, jeg lurer ikke meg selv, sier Allen til Side2.

Samtidig er han velsignet med en jernhelse, innrømmer hypokonderen selv.

- At jeg holder meg så i vigør er ren flaks. Faren min ble over 100 år gammel, moren min nesten 100. Du må holde deg oppegående mentalt. Jeg har ikke hatt noe problem med det så langt, sier han.

Woody Allen tror heller ikke at han har funnet opp kruttet.

- Om du går tilbake til Aristoteles og leser det han skrev, så vil du finne at våre menneskelige problemer er eksakt de samme som nå, sier han.

SE ALFIES DATTERS SALLY REAKSJON

HTML EMBED