Amadou & Mariam
Welcome to Mali
Because

(SIDE2): Musikerparet Amadou og Mariam fra Mali er kjente for sin søte kjærlighetshistorie, som startet på et musikkinstitutt for blinde i 1976. De har nå status som Afropopens frontfigurer, og er kanskje et av Afrikas mest kommerse world-band.

På sitt åttende album er de oppdaterte som alltid, og legger ikke skjul på ar de inspireres vel så mye av Pink Floyd og Led Zeppelin som sin egen kultur. Det kule med A&M er at det er så mange sjangre involvert at det fort kunne blitt rotete, men det er så til de grader bra utført at det føles forfriskende og herlig.

Alltid like varierte Damon Albarn, som ga ut albumet «Mali Music» i 2002, har latt sine kyndige hender sette preg på låtene, og drar den boblende musikken i retning rock, jazz og pop. På førstesporet «Sabali» hører du klare referanser til Gorillaz, mens «Ce N'est Pas Bon» kombinerer pling plong med dempede riff og vakker elektronika.

Rapperen K'Naan gir også særpreg til Motown-inspirerte «Africa» mens franske Juan Rozoff legger et røffere preg på «Je Te Keffe». Alt i alt er det et herlig stykke raggaeinfluert jazz/rock/pop-musikk du får servert, profesjonelt utført til fingertuppene.

I det hele tatt er det et deilig innslag Afrika i disse kalde novemberdagene. Så reis deg opp, sving rumpa og nynn helhjertet med.

Les flere anmeldelser her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!