Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen begrenser «World of Warcraft»-spill

Norske myndigheter innfører tidsbegrensning på onlinespillet «World of Warcraft».

(Spill): I en pressemelding Spillmagasinet har fått kjennskap til bekreftes det at regjeringen har godkjent innføring av tidssperre på onlinerollespillet «World of Warcraft». Arbeids- og inkluderingsdepartementet skal være ansvarlig for gjennomføringen.

Ifølge pressemeldingen er det NAV som står bak initiativet på bakgrunn av et kraftig økende antall personer som takker nei til midlertidige stillinger. Undersøkelser utført av MMI på oppdrag fra NAV viser at hele 53 prosent oppgir rollespillet som den virkelige grunnen til at de takker nei.

Problemet skal være knyttet til unge personer som er korttidspermittert. Antall permitteringer har økt dramatisk som et resultat av finanskrisen og bidrar i praksis til å senke nordmenns nødvendige forbruk. I permisjonen er man ifølge NAV arbeidssøkende og forpliktet til å godta jobbtilbud dersom man skal ha krav på dagpenger.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen uttaler at departementet er i samtaler med blant annet Telenor, NextGenTel, BaneTele og Canal Digital og forventer at tidsbegrensningen vil tre i kraft fra 1. mai. I praksis vil «WoW»-spillere kun få anledning til å logge seg på spillet mellom 19.00 og 22.00, norsk tid.

Etter det Spillmagasinet kjenner til hindres i tillegg all tilgang til fem svært populære servere for norske spillere, Stormreaver, Grim Batol, Balnazzar, Dragonmaw og Dragonbligth.

- Det er viktig å påpeke at tidsbegrensningen er et tiltak i forbindelse med finanskrisen og skal opphøre når krisen er over, heter det videre i pressemeldingen.

Kultur- og kirkedepartementet, Medietilsynet eller Forbrukerombudet ønsker ikke å kommentere saken overfor Spillmagasinet. Grunnen kan være at dette er en aprilspøk ...

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Kommentarer til denne saken