Siden Sonys «WRC»-serie døde ut i 2005, har det vært skralt med ordentlige rallyspill. Riktignok har Codemasters gitt oss «Colin McRae: Dirt»-serien, men de spillene har ikke den offisielle WRC-lisensen, byr på veldig mye mer enn tradisjonell rally og hører hjemme et sted langt inne i arkadeland.

Mye innhold

Nå er italienske Black Bean Games snart klare med «WRC», som slippes til PS3, Xbox 360 og PC. Utviklerne har kjøpt opp WRC-rettighetene, så samtlige førere, biler og løp fra årets sesong er på plass, samt en del mer. Blant annet kan du kjøre Gruppe N- og, ikke minst, Gruppe B-biler.

I tillegg til tradisjonelle spillmoduser som enkeltløp og mesterskap, byr «WRC» på en stor karrieredel. Gjennom å konkurrere i lavere divisjoner og klare ulike mål, skal du kjempe deg til en plass på et WRC-lag og ta verden med storm.

Verken arkade eller simulator

Fysikkmotoren befinner seg et sted midt mellom arkade og simulator, med andre omtrent som den i Sonys gamle «WRC»-spill. Du må være skikkelig konsentrert under løpene og jobbe hardt for å lære deg de ulike biltypene og underlagene, men selv med alle hjelpmidler slått av er dette langt unna det ekstremt utilgivelige «Richard Burns Rally».

Likevel, følelsen av å mestre kontrollen og kjenne at bilen lystrer er nøyaktig så tilfredsstillende som den skal være. Vi brukte et par timer på å komme dit hvor det var banene som var den største utfordringen, og siden den tid har vi hatt det kjempegøy. Hjertet har hatt flere turer opp i halsen mens vi har herjet på snødekte skogsveier, grusveier og klissvåt asfalt. Motstanderne vet hva de driver med, noe som gjør hver eneste seier deilig.

Røffe kanter

Teknisk er det dessverre litt å klage på, men forhåpentligvis får utviklerne rettet opp i en del før lansering. Grafikken er litt tam sammenlignet med for eksempel «Dirt», og lastetidene er irriterende lange. I tillegg er det en merkelig forsinkelse når du styrer og har kameraet plassert på panseret, som er skikkelig plagsom før du blir vant til den.

Heldigvis, med unntak av det tekniske har vi ikke noe å utsette på «WRC» og vi gleder oss til å spille fullversjonen. Hvis du også har savnet et skikkelig, tradisjonelt rallyspill, bør du sette en rød ring rundt 8. oktober i kalenderen.

«WRC» slippes til PS3, Xbox 360 og PC 8. oktober. Vi har testet en tidlig utgave av Xbox 360-versjonen.

Bilder og video av «World Rally Championship»:

3580

HTML EMBED