Natt til tirsdag imponerte den norske pokerspilleren Felix Stephensen en hel pokerverden da han klinte til og spilte seg fram til en plass på finalebordet i hovedturneringen i verdensmesterskapet (WSOP) i poker i Las Vegas.

Stephensen er blant de ni siste som vil kjempe om førstepremien på 10 millioner dollar, litt over 62 millioner norske kroner, da turneringen avsluttes i november. Som en av de siste ni er Oslo-gutten uansett sikret 4,5 millioner norske kroner, som en eventuelt niende plass vil gi. Dette er kun andre gang Stephensen deltar i WSOP.

Men det er ikke bare de svimlende premiepengene som frister. Stephensen kan bli historisk sett i norsk pokersammenheng, da det kun én nordmann tidligere som har klart å nå et finalebord i hovedturneringen i verdensmesterskapet. I 1997 kom Tormod Røren på en imponerende syvendeplass.

Den gangen måtte Røren kjempe mot 312 andre deltakere. I årets hovedturnering deltok 6683 spillere, noe som bare viser hvor stort dette er. Det var syv andre norske spillere som kom til pengene i årets turnering.

Stor prestasjon

Den norske pokerlegenden Thor "Gudfaren" Hansen er over seg av begeistring over hva Stephensen har klart. Han mener det er en av de største norske idrettsprestasjonene en nordmann har gjort de siste årene.

- Det Felix har gjort er helt fenomenalt. Jeg tror ikke "vanlige" mennesker som ikke spiller poker forstår hvor stort dette er. Det er en av de aller største idrettsprestasjonene en nordmann har gjort i de senere årene. Det at Tormod Røren gjorde det samme i 1997 kan ikke sammenlignes. Da var det vel rundt tre hundre stykker med, mens i år over seks og et halvt tusen. At han sitter på finalebordet etter en ukes intens pokerspilling er helt utrolig. Det er den største prestasjonen en pokerspiller kan gjøre. Helt rått, fastslår Hansen overfor Side3.

Kan vinne 62 millioner kroner

Oslogutten ligger godt an før verdensmesterskapets avsluttes i november og ligger på en foreløpig andreplass med 32.775.000 sjetonger. Nederlenderen Jorryt van Hoof ligger på førsteplass med 38.375.000 sjetonger, mens amerikaneren Mark Newhouse ligger på tredjeplass med 26.000.000 sjetonger.

Pokerpresident i norsk pokerforbund, Sigurd Eskeland, er mektig imponert over innsatsen til nordmannen. Eskeland mener kulturministeren burde komme med en gratulasjon.

— Finalebordet i WSOP er vel det aller største man kan oppnå som pokerspiller. Felix har lenge vært i toppen i PLO (Pot Limit Omaha) på nett, og nå gjør han det bra i også i live-turnering. Prestasjonen er på linje med de ypperste norske idrettsprestasjoner og jeg håper virkelige Felix får den anerkjennelsen han fortjener, også utenfor pokermiljøet. En gratulasjon fra kulturministeren hadde vært naturlig, sier presidenten til Vimennpoker.no.

Thor Hansen er enig med Eskeland.

- Ja, absolutt. Som sagt er dette en veldig stor idrettsprestasjon og det ville vært på sin plass med en gratulasjon, forteller pokerlegenden til Side3.

Stephensen er bosatt i London og lever av å spille poker. I det norske pokermiljøet er 24-åringen mest kjent for sine talenter i nettpoker, og har kun kommet til pengene i to andre "live"-turneringer tidligere. Én gang i norgesmesterskapets hovedturnering i 2009 og en gang under Barcelona EPT i 2013.

Husk å lik Side3 på Facebook.

HTML EMBED

Les også: