Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha 10 millioner av banken etter valutatap

Dekkgründer tapte 138 millioner på ett år

Dekkgründer og eiendomsinvestor Per Wullum begynte med valutaspekulasjon i 2007, ett år før finanskrisen satte inn.

Et lån på toppen, og vips hadde Wullum 200 millioner å handle for i Fokus Bank. Det tok skikkelig av i begynnelsen, skriver Dagens Næringsliv.

- Resten av pengene mine hadde jeg brukt hele livet mitt på å tjene. Så tjener jeg 50 millioner kroner på et halvt år frem til sommeren2008 (..) Jeg tenkte at jeg var dum som ikke begynte med dette før, sa Wullum i retttsaken mot Fokus Bank i Trondhiem tingrett.

Så begynte plutselig valutamarkedet å oppføre seg annerledes enn Wullum var vant til. Det ble tap. En natt han var i Berlin – en tur Adresseavisen arrangerte for sine lesere – kom tapene opp i 10 millioner før vekkeklokka hadde ringt.

Etter hvert stengte både DNB og Sparebanken Midt-Norge hans posisjoner. Men Fokus Banks valutamegler Arve Sandnes lot ham fortsette.

Banken sa at hvis han trakk seg nå, hadde han dårlig psyke. Totalt tapte Wullums selskap 138 millioner kroner før det var slutt.

Nå krever Wullum 10 millioner i erstatning fra banken fordi den overtalte ham til å fortsette lenger enn han ville. Banken på sin side mener Wullum burde skjønt at det var risiko forbundet med valutahandel.

Kommentarer til denne saken