(SIDE2:) Det var en dobbel duell i kveldens «X Factor»-finale. Chand Torsvik og Shackles kjempet om platekontrakt, mens Mira Craig og Jan Fredrik Karlsen konkurrerte om å være årets beste mentor.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Etter at alle stemmene var telt opp ble det klart at det var Chand som kunne slippe jubelen løs.

- Har du skjønt at det er du som har vunnet, spurte Charlotte Thorstvedt den nybakte vinneren.

- Ja jeg tror det, fikk han sagt før han måtte opp på scenen igjen for å fremføre vinnerlåta «Diamant».

Valgte artistnavn
8000 deltakere meldte seg på årets «X Factor» og Chand Torsvik fra Namsos ble lagt merke til allerede i de innledende rundene i «X Factor». Med sin særegne trønderrockstil og selvskrevne sanger ble han raskt en favoritt blant seerne. Han er faktisk den eneste som aldri måtte ut i omsang.

27-åringen ble adoptert fra India da han var bare ti måneder gammel, og adoptivforeldrene kalte ham Jørund, et navn som fortsatt blir brukt av familie og venner. Som artistnavn foretrekker han derimot Chand, som er hans indiske fødenavn.

– Chand betyr måne, og det er mitt indiske navn, fortalte han til Her og nå tidligere i uken.

Ble satt sammen
Shackles har vært en av gruppene som ble tatt hånd om av Mira Craig, men da Shackles-jentene Charlotte Kjær fra Tønsberg, Lwam Feshatzion fra Oslo, Malin Winther fra Sandnes og Inger Lise Hope fra Stavanger dukket opp til audition hadde de aldri møtt hverandre før.

De stilte alle som solostjerner, men ble ikke blant de som gikk videre i den kategorien. I stedet fikk de tilbud om å vise hva de kunne få til som gruppe.

Med en knapp time på seg til å øve, klarte de å imponere dommertrioen såpass at de gikk rett inn i kategorien for grupper som gikk videre.

Egne sanger
I fredagens finale fremførte både Chand og Shackles tre sanger hver.

Chand sang to egenkomponerte låter, nemlig «Kongeriket Norge» og finalelåta «Diamant», før han rocket løs med Vamps «Månemannen».

Shackles dro den helt ut med En Vouges «Free your mind» og finalelåta «Breaking the silence», før de avsluttet ballet med Whitney Houstons «Queen of the night».

Med seieren i sin hule hånd, er altså Chands låt «Diamant» allerede blitt utgitt som digital single.

Hør den her:
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED

Også Mira Craig brukte tiden godt under finalen, og fremførte sin nye låt «Love or hate» for første gang.

Alle de utstemte deltakerne kom seg også opp på scenen og fremførte Bon Jovis «Living on a prayer» sammen med neste års «Korslaget»-deltakere.

Charlotte Thorstvedt går rett fra programlederjobben i «X Factor» til en ny jobb i Radio 1

Les mer: Charlotte Thorstvedt med ny jobb