(SIDE2): Talentprogrammet X Factor er inne i sin tiende sesong i Storbritannia.

Programmet er svært populært, og har skapt flere artister som har gjort det stort på britiske hitlister.

Dette året har Sharon Osbourne gjort comeback som dommer og erstattet Tulisa Contostavlos i dommerpanelet. Der sitter hun sammen med Louis Walsh, Gary Barlow og Nicole Scherzinger, som alle tre var dommere også i fjor.

I de første sesongene av X Factor, prøvesang de håpefulle i et rom med bare dommerne til stede, slik det for eksempel gjøres i Idol. Senere ble dette gjort om til at man sang i en arena foran tusenvis av tilskuere.

I år har imidlertid produsentene bestemt at deltakerne igjen skal avholde sin audition i et rom med bare dommerne. Hvis de klarer å imponere der, vil de så være nødt til å synge foran et publikum, i andre fase av auditionrunden.

Mange mener at auditionrundene er høydepunktet i TV-serien. Der får man alltid se et svært bredt spekter av befolkning, og alt fra det briljante til det elendige viser seg fram.

Denne helgen blir alle de tolv finalistene klare, og neste helg begynner de med «live shows».

Side2 presenterer i denne artikkelen noen av høydepunktene fra årets auditionrunde i X Factor, både fra rom- og arena-delen. Et minneverdig øyeblikk i årets serie, var da 17 år gamle Barclay Beales prøvesang for dommerne, noe som førte til at Nicole Scherzinger begynte å kle av seg.

Sam Bailey
Den 36 år gamle fengselsbetjenten Sam Bailey imponerte dommerne i sin første audition. Klarer hun å gjenskape magien i arenaen?

HTML EMBED

Giles Potter
Giles sjarmerer alle med sin personlighet. Men kan han synge?

HTML EMBED

Giles imponerte imidlertid ikke like mye i arenaen.

Barclay Beales
Dommerne visste ikke hva de snart skulle oppleve da Barclay Beales vandret inn i auditionrommet. 17-åringen har spesialisert seg på å jodle, noe spesielt Nicole Scherzinger syns er svært gøy.

HTML EMBED

Slik gikk det da Barclay sang i arenaen.

J Star Valentine
Denne deltidsmodellen mener han har kvalitetene som skal til for å bli en stjerne.

HTML EMBED

Alejandro Fernandez
Alejandro fikk litt blandede reaksjoner da han sang i rommet, men får de fleste med på sitt lag når han synger i arenaen. Og selv den barskeste mann blir vel litt mo i knærne når Alejandro drar over på spansk når refrenget kommer.

HTML EMBED

Paul Akister
Dommerne mente at Paul måtte jobbe med framføringen, noe 24-åringen har jobbet hardt med fram mot sin arena-audition.

HTML EMBED

Thomas Feely
Den svært engasjerte 52 år gamle DJ-en Thomas Feely tar med seg laptopen sin inn i auditionrommet i håp om at den skal hjelpe han med å gå videre.

HTML EMBED

Next of Kin
Denne gruppen, bestående av tre brødre, var en gang utpekt til å bli den britiske versjonen av Hanson, men ting gikk ikke etter planen. Nå føler de X Factor er deres siste sjanse.

HTML EMBED

Brødrene skuffet heller ikke i arenaen.

Hannah Barrett
17 år gamle Hannah har ikke alltid hatt det lett i livet, men hun har alltid hatt musikken å lene seg på.

HTML EMBED

Slik gikk det med Hannah i arenaen.

Tamera Foster
16 år gamle Tamera prøvesang først i en jenteduo. Dommerne følte imidlertid ikke at duoen passet sammen, og dermed splittet de opp jentene og sendte begge videre som soloartister. Når Tamera skal synge i arenaen, roter hun litt i starten, men når hun kommer i gang, er det ingenting som stopper henne.

HTML EMBED

Nicholas McDonald
Gary Barlow mente at Nicholas var for ung for konkurransen, men 16-åringen ble likevel sendt videre. Nå håper han å vise at han hører hjemme på scenen.

HTML EMBED

Abi Alton
Noen av dommerne var ikke helt sikre på om Abi ville klare å engasjere et stort publikum. For å gjøre det, framfører 18-åringen en sang hun har skrevet selv.

HTML EMBED