I hele forrige uke kjørte Nettavisen i samarbeid med Sony Ericsson en konkurranse der premien var den nye smarttelefon Xperia X1.

Les vårsniktitt på telefonen her.

Kreativitet et nøkkelord
For å vinne telefonen var det eneste vi bad om at du på en kreativ måte skulle forklare hvorfor nettopp du fortjente telefonen, og det eneste premisset for konkurransen var egentlig kreativitet.

Antall bidrag har vært overraskende høyt, og vi har hatt et salig strev med å lese gjennom bidragene – og når sant skal sies har det vært litt som å følge med på en Idol-audition. Noen bidrag har vært fantastisk gode, og andre har åpenbart ikke fulgt konkurransens helt klare forutsetning – nemlig å på en kreativ måte forklare hvorfor man fortjener telefonen.

Mange typer bidrag
Undertegnedes personlige favoritter i den nedre enden må være begrunnelsen «Derfor!!!!» , og ikke minst «Me wants! Mm....».

Det har vært mange følelsesladde historier om at økonomien for tiden er litt stram, og telefonen gammel. Andre påpeker at som familiefar er det sjelden at det er prioritert å bruke penger på en selv – og overraskende mange ønsker å bruke telefonen til å imponere med, enten overfor venner eller på date.

Frustrasjon og gavmildhet
Og så har vi en del smågutter som er irritert på at de ikke lov å ha mobil av foreldrene.

Vi har også lagt merke til at veldig mange forsøker å hevde seg i konkurransen ved å ikke være egoistiske, men gjerne ønsker at deres fantastiske partner skal få telefonen. En typisk innledning på en slik begrunnelse er gjerne «Ikke jeg, men min kone fortjener å vinne en av de flotteste mobilene på markedet!».

Flaskepost ble vinner
Det var mange bidrag som vi gjerne skulle gitt en telefon til, men bidraget som åpenbart luktet mest av kreativitet var flaskeposten vi fikk fra Bente Jacobsen fra Oslo som juryen enstemmig har valgt som vinner. Med sin innsats og kreativitet skilte hun seg klart ut som den som virkelig så ut til å ha lyst på denne telefonen.

Selve teksten var en kort og konsis kontaktannonse, og den besvarer vi med å sende en Xperia X1 i posten. Bidraget kan du se bilde av under.

Gratulerer!