Gå til sidens hovedinnhold

Rekordtall for XXL

Sportskjeden omsatte for 1,5 milliarder kroner i andre kvartal, som er en økning på 23 prosent sammenlignet med i fjor.

Sportskjede ble børsnotert i oktober 2014 og siden da har aksjekursen steget med mer enn 50 prosent.

Her kan du gi tips til Nettavisens journalist.

I dag offentliggjorde de resultatene for andre kvartal i 2015 og her kommer et blant annet frem at omsetningen var på 1,5 milliarder kroner, for alle butikkene i Norge, Sverige og Finland.

Dette er en økning på 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Aldri før har sportskjeden omsatt for mer.

Regnskapstallene viser også at bruttomarginen har falt noe i Norge og Sverige, men den tilsvarende har steget et par prosent i Finland.

Dårlig vær påvirker resultatet

I rapporten heter det:

«Salget knyttet til sommersalget har påvirket omsetningen negativt grunnet det kalde været og lavere temperaturer enn normalt. Styrken i XXLs forretningsmodell viser at andre kategorier kompenserte for lavere salg av utendørsprodukter som vannsportsutstyr og treningstøy for sommeridretter.»

I rapporten går det også frem at onlineshopping er gått opp fra 72 millioner kroner til 121 millioner, noe som tilsvarer en økning på 68 prosent. Økingen tilsvarer 16 prosent av XXLs totale vekst.

Forventer vekst i Finland

I 2015 er det også planlagt åpning av åtte nye butikker og leieavtaler er allerede signert. Én av butikkene må mulig utsette åpningen til 2016 grunnet lokale reguleringer. I år har sportsgiganten åpnet tre butikker.

«Hoveddelen av veksten kommer til å skje utenfor Norges grenser», står det også i kvartalsrapporten. Det står også at det er forventninger til vekst i Finland hvor de er i en etableringsfase. Det slås også fast at veksten i Sverige kommer til å fortsette, men at den kommer til å avta.

Tallene viser også at sportskjeden tjente 186 millioner kroner før skatt.

Kommentarer til denne saken