Gå til sidens hovedinnhold

Slik leier du en luksus-yacht

Å kjøpe en yacht er utenfor rekkevidde for mange av oss, men hva med å leie én?

(LXUS.no) Du kan kjøpe deg all-inclusive pakketur til en proppfull strand, bli luta lei av den daglige lunsjbuffeten og vasse i fulle svensker på vei til den lokale pianobaren.

Eller du kan satse på fredelige ferieuker på en luksuriøs yacht på jakt etter hemmelige øyer i Hellas eller øde strender i Karibien.

- Man må se på yachten som et femstjernes hotell, du får bare en ny utsikt på balkongen hver dag, sier Ulrich Nielsen fra Hyde Yacht til LXUS. Hyde Yacht er et dansk firma som både selger og leier ut luksusyachter.

Han sier at dagens økonomi gjør at folk tenderer å leie heller enn å kjøpe yacht. Folk ønsker heller å leie yacht enn å binde for opp for mye kapital.

MER OM LIVETS BESTE SIDER PÅ www.LXUS.no

Mange leier også luksusyachter for å lage en eksklusiv ramme rundt bryllup.

Stadig flere firmaer leier seg også yacht til representasjons- og seminarformål, for eksempel i forbindelse med større sportsarrangementer eller festivaler.

LES OGSÅ: Brennhet yacht-marked

Det er mange firmaer som spesialiserer seg på å leie ut luksusyachter, og det er viktig å gjøre grundig research for å få den mest optimale turen for pengene.

Et par ting å tenke på:
- Før du begynner å lete, Et par ting å tenke på: bestem deg for hvor du vil dra. Sjekk værstatistikk for området. Du vil nødig svi av tusenvis av kroner på en båt i regnsesongen i Sørøst-Asia.

- Hva trenger du? Tenk gjennom hva du trenger av utstyr og faciliteter.

- Når du sjekker priser, noter deg hva som er inkludert. Hvis bensin kommer i tillegg kan det utgjøre forholdsvis mye. Noen båter kommer med mannskap og mat, noen tilbyr dette i tillegg.

LES OGSÅ: Norske turister svir mer penger, krever mer luksus

Hyde Yachts
Hyde Yachts er et Hyde Yachts dansk selskap som leier ut yachter på flere idylliske steder over hele verden, blant annet Middelhavet, Rødehavet, Sørøst-Asia og Karibien. De har mer enn 1150 båter å tilby

Priseksempel: Du får leie en 16 meter langt glis fra cirka 10.000 euro, eller cirka 80.000 kroner uka. Mat, drikke og drivstoff kommer i tillegg. I den andre enden av prisstigen er en megayacht på 115 meter til 95.000 euro dagen, 750.000 kroner.

Salty Seas
Ønsker du å gå for en norsk partner så er Salty Seas et firma som er basert i Sande, men har kontakter ut i den vide verden. De er ledende på formidling av seilturer og er medlem av reisegarantifondet.

Priseksempel: For en Bavaria 46 cruiser må du ut med cirka 18.000 kroner for en uke, du finner både billigere og dyrere alternativer.

The Moorings
The Moorings spesialiserer seg på seilyachter og du har du seilerfaring kan du ta båten på egen hånd. Kan du ikke seile arrangerer selskapet seilskole. The Moorings har båter i alle de store desinasjonene.

Priseksempel: Moorings 332 - Club (33 fot) med to kabiner koster deg cirka 16.000 kroner. Båten ligger på Tonga i Karibien.

Int. Marine
Skal du ta med hele storfamilien eller et helt firma, kan Int. Marine ha båten for deg. Enten du skal ha med 8 eller 80 passasjerer, så har de nok noe blant sine 900 luksusyachter. Yachtene ligger over hele verden og kan også leveres på ulike «drop points».

Priseksempel: for en 122 meter lang «Alexander» med plass til 81 gjester må du ut med cirka 5 millioner per uke. En 18 meter lang «Jelly Bottom» med 6 plasser koster cirka 180.000 kroner.

Maltase Falcon
Ønsker du å gjøre som Petter Stordalen kan du kline til å leie verdens mest avanserte fullrigger. Du må ut med 3,7 millioner kroner for en uke på denne herligheten. Båten har et mannskap på 20 mann og har flere flotte faciliteter som egen ubåt og opptil flere vannskutere.

LES OGSÅ: Miljøvennlig luksus-yacht?

Yacht-pool
Car-pools der man er medeier i en større bilpark, er en trend i tiden, men visste du at det finnes flere yacht-pools? Du slipper altså å eie din egen yacht, men har tilgang til en yachtklubbens båter. Du kan dermed variere på type båt og sted i verden for hver yachtferie du planlegger. Du slipper da å håndtere kostnadene til en båt du bare bruker 20 dager i året.

Smilingpeople.se er en svensk yachtklubb. Du betaler årlig en medlemsavgift på 70.000 euro, eller 550 000 norske kroner og har da tilgang til en flåte med flere flotte yachter sju uker i året.

Kommentarer til denne saken