Gå til sidens hovedinnhold

Giske må ut med mer penger

Først ville SAS ha penger, nå må Giske opp med lommeboken til en nytt deleid statsselskap

Gjødselselskapet Yara er i markedet med en storemisjon på opptil 14,8 millioner kroner. I selskapet er staten storeier, med en eierandel på 36,21 prosents eierandel.

Emisjonen fører til at Næringsminister Trond Giske må ut med penger, mye penger. Statens andel i emisjonen er nemlig på hele 5,4 milliarder kroner.

Andre selskap som ber om mer
Yara er det andre delvis statseide selskapet som henter penger i løpet av kort tid. Fra før av har Giske sagt at han ønsker å være med på emisjonen i SAS. Der skal han stille opp med 575 millioner kroner. Med milliardsummen til SAS, går Giske altså inn for å bruke hele 6 milliarder kroner av statskassen på å oppkapitalisere de delvis statseide selskapene.

Positiv til emisjonen
I en melding skriver Næringsdepartementet at de er positiv til å delta med sin andel i den planlagte fortrinnsrettede emisjonen i Yara International.

- Yara er et viktig norsk selskap som er verdensledende i sin bransje. Selskapet har gitt staten god avkastning på sin eierandel, og vi støtter investeringer som sikrer en fortsatt god industriell utvikling av selskapet, skriver nærings- og handelsminister Trond Giske i meldingen.

Regjeringen tar imidlertid forbehold om at Stortinget gir sitt samtykke til at staten deltar i emisjonen, at emisjonsvilkårene er akseptable og markedsmessige og at det ikke fremkommer ny vesentlig informasjon frem mot ekstraordinær generalforsamling.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken