Gå til sidens hovedinnhold

Yara dropper milliardbud

Den norske gjødselkjempen vil ikke gå til Stortinget å be om mer penger.

Yara har meddelt det amerikanske selskapet Terra Industries Inc. at det ikke vil foreslå en forbedring av fusjonsavtalen. Dermed vil det konkurrerende budet fra CF Industries bli stående. Det er også klart at Yara mottar 720 millioner kroner fra Terra, som følge av bruddet i fusjonen.

«Som annonsert mottok Yara 10. mars melding fra Terra om at tilbudet fra CF Industries etter Terras syn er et bedre tilbud enn fusjonsavtalen signert av Yara og Terra. Fusjonsavtalen kan avsluttes under visse omstendigheter, inkludert hvis Terra mottar et bedre tilbud, slik dette er definert i fusjonsavtalen, gir melding om dette til Yara og Yara ikke gir et like godt tilbud innen fem virkedager. Dersom Terra avslutter fusjonsavtalen under slike omstendigheter, har Yara krav på en oppbruddsgodtgjørelse på USD 123 millioner som skal betales samtidig med at fusjonsavtalen avsluttes», heter det i meldingen fra Yara.

- Terra ville passe perfekt sammen med Yara og være attraktiv ved vår foreslåtte verdsetting, men vi vil ikke øke vårt tilbud som først ble akseptert av Terras styre. Vekstambisjonene til Yara vil bli ført videre på den samme verdiskapende basis som selskapet tidligere har gjort med suksess. USA vil fortsette å være et attraktivt marked for oss, og vi vil fortsette å søke etter vekstmuligheter i regionen. Vi er den globale leder i gjødselindustrien, og det vil være flere muligheter verden rundt for å vokse videre for vår virksomhet, skriver konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara International ASA.

Bruddet i avtalen betyr at Yara ikke vil hente inn milliardene til oppkjøpet, og Giske slipper å legge inn 5,4 milliarder kroner i Yara på årets budsjett.

Reklame

Hev smaken på grillmaten med disse deilige sausene

Kommentarer til denne saken