(SIDE2:) Ylvis-gutta, sølvdrakter, badebasseng og isoporvegger - Side2 var med på TV-innspillingen av «

To unge menn står med ryggen til publikum. De står foran et lite svømmebasseng, der ryktene vil ha det til at vannet holder usle 14 grader.

Gutta har på seg sølvdrakter, og en har blå hjelm mens den andre har rød. Spenningen er til å ta å føle på, gutta tripper nervøst, snart kommer isoporveggen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Og kutt! Vi må bare vente på at veggen blir satt på plass, roper en av innspillingslederne.

Sølvgutta er Vegard og Bård Ylvisåker, og publikum på innspillingen av «Ylvis møter veggen» må vente et par minutter på at veggen kommer på plass, før de får se om en av brødrene, eller kanskje begge, misser hullet i isoporveggen og havner i vannet.

Enkelt og festlig
Det japanske konseptet er like enkelt som det er hysterisk festlig. Deltakerne stiller seg opp på bassengkanten mens en isoporvegg med et menneskeformet hull kommer mot dem. Kommer deltakeren seg gjennom hullet får de poeng, gjør de det ikke, faller de i vannet.

Bård og Vegard Ylvisåker er lagleder for hvert sitt lag, der de hver uke får hjelp av to kjendiser hver, og Kjetil André Aamodt og Kjersti Idem er programledere. Ylvis-gutta hadde faktisk allerede tenkt tanken om at det japanske konseptet kunne overføres til norsk TV, da TVNorge ringte å tilbød dem jobben.

Kjølig i vannet
Vi er tilstedet på innspillingen av program to, og Bård har eks-alpinist Tom Stiansen og værdame Eli Kari Gjengedal på laget, mens Vegard får hjelp av håndballstjernen Mia Hundvin og Vålerenga-prest Einar Gelius.

Før showet begynner tester Stiansen vannet med hånden og skjærer en grimase. En svømmetur er tydeligvis ikke fristende, men rimelig sannsynlig.

- Det er ikke sånn at noen får teste veggen før det er alvor, så her må man ta alt på sparket, forteller Vegard Ylvisåker og legger til at man ikke får rosinhud, men at sviskepung er en ganske vanlig bieffekt for gutta.

Se en smakebit fra programmet her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

HTML EMBED

Heller ikke laglederne har ligget i hardtrening.

- Hva skal man egentlig trene på? Jeg hadde gjort det hvis jeg kunnet, jeg er absolutt et konkurransemenneske, sier Bård. Vegard blir ofte omtalt som taperbroren, selv om han er eldst, men Bård forteller at å få storebror til å tape likevel ikke er hovedmålet.

- Det viktigste er å vinne. Det at Vegard taper er bare en ekstra bonus, mener Bård

Bror mot bror
- Jeg vinner kanskje ikke like mye, men jeg føler det gjør meg til en mer likendes kar, slår Vegard tilbake med.

- Men det er jo ikke akkurat noe å ha med i krigen.

Og krigen er absolutt i gang. Brødrene håndplukker sine lagkamerater og holder nøye telling på hvor mange program de har vunnet hver. Selv programlederne Kjetil André Aamodt og Kjersti Idem har hver sin favoritt.

(artikkelen fortsetter nedenfor)

- Rødt lag (Bårds lag, journ.anm.) har jo ledet mer, og Vegard er jo en taper, mener Kjetil som setter pengene sine på Bård.

- Jeg tror Vegard taper med vilje fordi Bård er best som vinner, mener Kjersti som tror det hele er taktikk fra Vegards side.

Vil ikke i vannet
Om ikke den søte smak av seier var nok oppmuntring for gutta til å holde seg på land, så kan de begge fortelle at når du står der foran bassenget og veggen kommer mot deg så er det å ikke havne i vannet det eneste du tenker på.

- Jeg innser at det er morsommere for TV-seerne om vi faller uti, men når du står der på kanten, så tenker du bare at du MÅ gjennom. Det vannet er iskaldt, forteller Bård.

- Man må være pen
Og selv om isoporveggen dytter dem ut i bassenget flerfoldige ganger i løpet av en innspilling, bedyrer gutta at det ikke gir dem mareritt.

- Nei, jeg drømte faktisk om Sputnik i natt. Han var med i forrige program, noe som tydeligvis har gjort inntrykk, ler Vegard og ramser opp egenskapene som er nødvendige for å overvinne veggen.

- Man må være smidig, liten, kjapp, innovativ, pen, sporty glup og muskuløs, hevder han og innehar selvfølgelig alle kvalitetene selv.

(artikkelen fortsetter nedenfor)

Kjetil-André og Kjersti er begge sikre på at de aldri selv kommer til å stille seg foran veggen.

- Det kommer aldri til å skje, men vi har snakket om at vi skal ha foamparty siste dagen, men da skal det være varmt, ler Kjersti.

- Og vi skal være nakne, legger Kjetil-André til.

Ylvis møter veggen ser du på TVNorge mandager klokken 21.30

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!