Gå til sidens hovedinnhold

- På et tidspunkt kommer det til å flate ut

Det innrømmer Ylvis i et stort intervju med anerkjente The New York Times.

(SIDE2): Ylvis-brødrene Bård og Vegard er i disse dager i New York for å promotere den nå svært så velkjente låta «The Fox».

Populariteten har gjort dem store, også i utlandet. De siste dagene har de blant annet deltatt i programmene Today Show og Late Night Show With Jimmy Fallon. Tidligere har de vært gjester hos den populære talkshow-verten Ellen DeGeneres.

Den anerkjente avisen The New York Times har gjort et stort intervju med de to norske brødrene, og har viet dem en hel del spalteplass i artikkelen som ble lagt ut lørdag.

- Absurd

«De norske brødrene, som har tilbrakt de siste dagene med å reise mellom Oslo, London og New York, så ut til å være uberørte av sine omgivelser, som inkluderte en rekke dansere kledd i revemasker, to lange radet med speil, og en mann kledd ut som en hest», skriver journalisten om deres opptreden hos Jimmy Fallon.

- Det er absurd. Men etter en stund begynner det å føles som arbeid, sier Bård til avisen.

I intervjuet blir det presisert at de to aldri hadde en baktanke om at dette skulle skje, at videoen var ment som en spøk, og at sangen var ment å være dårlig.

Sangen, som har blitt et internasjonalt fenomen etter at den ble lagt ut på YouTube i september, har blitt en suksess også for Warner, som selger 75.000 kopier av låta hver uke.

- En hit forandrer alt


Peter Gray, som er visepresidenten for markedsføring hos Warner Brothers Record, er spesielt imponert over at de har kommet så langt, uten en kostbar markedsføringskampanje.

- Det er mange populære låter som har hatt store kampanjer bak seg, i flere måneder, som ikke selger halvparten, eller brøkdelen, av dette en gang, sier Grey til avisen.

I artikkelen sammenlignes Ylvis med Psy, som forsøkte å slippe en ny låt ikke så lenge etter sin første hit, men som fikk mindre suksess.

- Har du et navn, så er du en trussel, Om Psy skriver en ny hit-låt, eller om Ylvis gjør det, så er døren åpen for dem - én hit forandrer alt, sier Gray, og legger til at det ennå ikke er noen planer om å produsere et fult album med Ylvis.

Tror begeistringen vil flate ut

Ylvis-brødrene forteller da at selv om de synes dette er en stor sjanse, så innebærer promoteringen av de må forlate sine koner og barn, og at de heller ikke får tid til å arbeide med I kveld med Ylvis.

- Vi forsøker å dytte alt arbeidet over på kollegaene våre, sier Bård.

De to sier også at de er innebefattet med at entusiasmen rundt låta kommer til å lunkne.

- Man kan ikke være begeistret i en hel måned. På et tidspunkt så kommer det til å flate ut, sier Bård, og legger til at uansett hva som skjer, så kommer de til å være forberedt.

- Det kan godt hende det kommer en sang om ulver fra Danmark neste uke, og da er vi sluppet av kroken. Det er helt ok, om det skulle skje. Det har vært moro.

Les hele intervjuet her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken