(SIDE2): Roxana Mihai underviser i tantrisk yoga ved Natha Yoga Center, og mener tantrisk yoga vil gi deg et bedre sexliv.

På klassen hennes under Oslo Yogafestival er det fullt hus og hun begynner med å fortelle litt om tantrisk yoga og de syv chakraene. I salen fins det både gutter og jenter og timen innledes med avspenning og meditasjon.

Bevisstgjør energien
- Det er viktig å ha en bevissthet omkring den seksuelle energien, sier Mihai. Under tantrisk yoga lærer man akkurat det.

- Du lærer hvordan du kan bevare energien i kroppen og ikke gi slipp på den. Tantrisk yoga jobber ut fra at vi alle har fått utdelt en viss dose seksuell energi som mannen mister gjennom ejakulasjon og kvinnen mister gjennom menstruasjon, forteller hun oss.

Effektene du får av tantrisk yoga er både fysiske og mentale, og det spirituelle aspektet står i høysete.

- Både selvtillit, kjærlighet og intuisjon kan forbedres gjennom tantrisk yoga, hevder Mihai.

Se video fra tantrisk yoga under Oslo Yogafestival som pågikk i helgen.

(artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

I en hel time utføres avspenning, klassiske yogastillinger og massasje av for eksempel mageregionen. Balansen får en utfordringer og musklene strekkes. Det aller beste med yoga er at det kan trenes på alle nivåer. Du bestemmer selv hvor langt du strekker deg og hvor høyt du løfter. Det gjelder å puste riktig med magen og konsentrere deg om øvelsene så du slipper andre tankerekker mens du holder på.

Vi testet også Kundalini Yoga under Yogafestivalen. En yogaform hvor det medisinske har sterk fokus.

Les saken her: Fremtidens medisin

Også meget overvektige kan enkelt trene yoga dersom øvelsene tilpasses. Den kjente psykologen Karen Kollien Nygaard holdt foredrag om hvordan hun behandler overvektige med yoga.

Les saken: Gå ned i vekt med yoga

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!