Gå til sidens hovedinnhold

Snømannen fra Sørstatene

Kall det et comeback.

Young Jeezy
Thug Motivation 103: Hustlerz Ambition
Def Jam/Universal

«Always on, never off» hevder Young Jeezy å være, men i løpet av de siste årene har denne selverklærte snømannen jaggu vært ganske avskrudd. Etter 2008s til tider veldig tøffe tredje majorlabel-album «The Recession» har Atlanta-rapperen sluppet flere singler som musikkselskapet Def Jam har fjernet fra hans Wikipedia-diskografi, i håp om at de få som husker dem skal glemme. Mangelen på oppsving gjorde at «TM 103» ble utsatt så mange ganger at man trodde platen aldri skulle komme, men med drahjelp fra T.I., Andre 3000 og selveste Jay-Z, ble det nok buzz til at kokain-Kalle (snø) fikk grønt lys.

Det er lyder dog som mye av materiale har ligget på hylla på en stund, samt at 34-åringen fortsatt har begrenset talent når det kommer til å variere handlingen. Låter som «Nothing», «Way Too Gone», «This One’s For You» og «All We Do» høres ut som resirkulerte spor fra eldre album, og emnene som roterer er fortsatt narkosalg, festing og damer, ofte fortalt på en teit måte. «I got a bitch named Banana, pussy bananas / that's why I gotta say it again, pussy bananas» disker rimsmeden opp på sistnevnte låt, for så å fortsette med refrenget «smoke and fuck / smoke and fuck». Oppfinnsomheten skinner heller ikke på røykelåten «Higher Learning», «selvfølgelig» med røykegjestende Snoop Dogg og Devin som gjester.

Heldigvis for Jeezy er det greit at det blir cheesy. Vi tror på at han er gategutt til beinet, og den ressurssvake stilen matcher imaget og underholder. Til tider grasat, jamfør åpningssporet «Waiting» og det knallharde super-anthemet «What I Do (Just Like That)», produsert av den svært så kompetente Drumma Boy. Tilhengere av Jeezy kommer også å skjære grimaser til «mjuke», J.U.S.T.I.C.E. League-produserte «Trapped» med Jill Scott, mens nevnte Tip, Shawn Carter og OutKast-halvdelen gjør god figur på «I Do» og «F.A.M.E.». Det er dog Jeeyzy som er stjernen, og selv om hans påståtte «motivasjon» blir tatt med en spade salt, holder hans enkle formel fortsatt.

Kommentarer til denne saken