Gå til sidens hovedinnhold

Microsoft blokkerte YouTube

Dagen etter lanserte de egen videotjeneste.

Microsoft har en til dels svært aggressiv politikk når det gjelder å blokkere lenker som sendes over lynmeldingstjenesten MSN/Windows Live Messenger. Tjenesten blokkerte blant annet i en periode alle lenker som inneholdt «.php», som er en av de mest utbredte teknologiene på internett, og til stadighet opplever en som bruker at helt legitime nettadresser blokkeres.

Hensikten er ifølge Microsoft å stoppe spredning av skadelig programvare, som fra tid til annen spres som ill i tørt gress på deres tjeneste.

Stopppet YouTube
I helgen gikk derimot selskapet litt lenger enn normalt. Alle lenker til Youtube-videoer ble nemlig blokkert, til stor frustrasjon for tjenestens brukere.

Dette første umiddelbart til spekulasjon om programvaregiganten forsøkte å legge et lite hinder i veien til tjenesten som er eid av Google.

Lanserte egen videotjeneste
Konspirasjonsteoriene ble ikke noe mindre av at selskapet på søndag rullet ut sin nye MSN Video-tjeneste til enda flere land, inkludert i Norge – samtidig med at de lanserte Messenger TV, som lar deg se MSN Video-snutter rett i Messenger-vinduet.

I en blogg har Microsoft nå gått ut og avlivet spekulasjonene om noen form for konspirasjon, og forklarer at blokkering administreres av en tredjepartsleverandør, og at blokkeringen av Youtube var et uhell.