Gå til sidens hovedinnhold

Yppet seg mot Danmarks beste lag

Tross tap viste Vålerenga positive takter i åpningskampen i Color Line Cup.

Vålerenga fikk tøffest tenkelige åpning av årets tunering i Ålesund. Midtjylland er Danmarks beste ungdomslag og slo nylig Chelsea hele 4-0. Vålerenga stilte uten fem landslagsspillere på grunn av skader og treningsleir på La Manga, men hevdet seg likevel mot meritterte dansker.

- Kampen startet med et ekstremt høyt tempo i fra begge lag. Midtjylland hadde et godt pasningsrepertoar og gode relasjonelle ferdigheter. Vi jobbet imidlertid veldig godt og var kompakte i leddene. Vi stresset danskene i oppspillsfasen, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

- Midtjylland fikk en scoring kvarteret ut i kampen etter en svak avklaring i vårt bakre ledd. I denne perioden styrte Midtjylland spillet helt og det virket som vi ikke klarte å produsere noe med ball i det hele tatt. To minutter før pause fikk vi en dødball som ble slått av Mathias Holmen. Ballen ble slått mot bakerste stolpe der Christoffer Bergersen headet tilbake i feltet igjen, før Pål Strømberg satt ballen i nota.

Vålerenga gikk imidlertid i den klassiske fella og slapp inn et mål bare minutter etter egen scoring.

- Vi gikk rett i fella og slapp inn et mål etter bare to minutter, riktignok etter et fantastisk kombinasjonsspill fra Midtjyllands side, forteller Mikkelsen.

- Vi gikk inn i pausen med en følelse av at dette ikke var representativt for vår del. Vi var nødt til å true deres bakrom mer og vi var nødt til å snøre igjen på midten. Og vi fikk svar med en gang, vi var hyperagressive i pressfasen og fikk mange brudd på danskene i gunstige posisjoner, Vi klarer etter hvert og etablere et angrepsspill og hadde tre store sjanser alene med keeper som vi ikke klarte å sette.

Tross et massivt Vålerenga-press var det gjestene fra Danmark som fant nettmaskene.

- Et innlegg fra siden gikk rett i mål. Kampen ebbet ut med 1-3, men det var faktisk ganske mye positivt å ta med seg i dag. Måten vi tok over matchen på i andreomgang hvor vi kollektivt jobbet veldig bra som en enhet er noe vi tar med oss videre.

Mikkelsen trekker frem tre nykommere som Vålerengas bestemenn mot Midtjylland.

- Mathias Holmen var Vålerengas klart beste spiller, Victor Johansen, som kom fra Lyn før denne sesongen, debuterte med bravur og ”Lillegutt" Kamer Qaka viste hva som bor i den lille fotballkroppen.

I dag står Brann på motsatt banehalvdel.

- Vi går inn i kveldens kamp mot Brann med et revansjesugent lag som lover hard kamp for semifinalebilletten, avslutter Mikkelsen.

Vålerenga – Midtjylland 1-3

Laget fra start: Gard Aarvik – Mathias Holmen, Christoffer Bergersen, Pål Strømberg, Lars Vincent Andersen – Stefan Mimic, Blerim Redzepi, Savas Tirit, Mikael Johansen – Soliman Aoudia – Kristian Grande

Benyttede innbyttere: Simmons (Wang hospitant), Andreas.Lund, NicholasTvinde, Ole Sandnes, Kamer Qaka

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken