(SIDE2): Her er yrkesgruppene som har flest usunne vaner – og yrkene hvor vi finner flest personer med gode vaner, melder BBCNews.

3000 arbeidere i ulike yrker har blitt spurt i en nettundersøkelse gjennomført av Medicash om sitt kosthold, drikkevaner og om røyking.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Overraskende?
Det viser seg at det er kokker som oftest har flest usunne laster. Personene som har som jobb å lage mat røykte ifølge undersøkelsen nemlig mest og puttet i seg mest godteri i løpet av en to ukers periode

Deretter kommer bøndene. Denne yrkesgruppen røyker i gjennomsnitt 50 sigaretter i løpet av en uke, i tillegg til et inntak på 14 godterier eller snacks i samme tidsperiode.

- Det er overraskende å se kokkene på toppen av en slik liste, siden de er fullt klar over hvordan man lager et sunt måltid, sier Peter Lauris ved Medicash.

Han forklarer resultatet med at det kanskje nettopp er sunnhet som trolig er det siste som står i hodet på kokkene etter at de kommer hjem fra en dag på kjøkkenet.

Skeptisk og uenig
- De fleste kokker spiser et fornuftig måltid på jobben utifra hva de har på kjøkkenet, så jeg tror ikke de alltid slenger inn en ferdigrett i ovnen når de kommer hjem. Når det gjelder røyking så er mitt inntrykk at tallene synker. Når det er sagt er det ingen tvil om at dette er et yrke med press - å jobbe i et varmt kjøkken med mye stress. Men jeg tror de fleste i dette yrket prøver å leve et sunt liv, sier Miles Quest ved «British Hospitality Association».

Han er noe skeptisk til spørreundersøkelsens funn.

Her er resultatet, ifølge Medicash:

TOPP 10 MEST USUNNE YRKER:

Kokk
Bonde
Elektriker
Ansatt i forsikringsselskap
Tømrer
Bankansatt
Jobbe med kundetelefon
Lastebilsjåfør
Ingeniør
Reisebyrå-ansatt

TOPP 10 SUNNE YRKER:

Reklamebransjen
Lærer
Personalmedarbeider
Revisor
Advokat
Sektretær
IT-arbeider
Forsker
Sykepleier
Ekspeditør