Gå til sidens hovedinnhold

Yunus den hellige

Nobelprisvinner Muhammad Yunus er ganske frekk når han forsøker å vri seg unna alt ansvar for de elendige arbeidsforholdene til Grameenphones underleverandører i Bangladesh, mener Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Av Gunnar Stavrum, sjefredaktør i Mediehuset Nettavisen

Norske medier har kjørt knallhardt mot Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas og holder ham ansvarlig for avsløringene hos Grameenphones leverandører. Kritikken har fått støtte fra etikkprofessorer, selv om et er en ganske lang vei fra Telenors hovedkvarter på Fornebu i Oslo, og til en bedrift som leverer tårn til et datterselskap av Telenor i Bangladesh.

Selvsagt bør Telenor ha rutiner for å sjekke sine underleverandører, men jeg vil anta at eksempelvis HydroStatoil-sjef Helge Lund personlig sjeldent er på besøk hos alle lokale underleverandører i for eksempel Nigeria. Mest interessant er likevel pressens særbehandling av Yunus. Han bor i Bangladesh og er en stor lokal forretningsmann, med – må vi anta – et bredt kontaktnett i landets næringsliv. Grameen Bank eier 38 prosent av Grameenphone og banken har to representanter i styret.

Les resten av Nett på sak her!

Se flere kommentarer og kronikker her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken